Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Çakır’ı bazen anlamıyorum

Geçen hafta Osmanlıspor maçında yaşanan 2 puan kaybından sonra Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya yenilmesi Fenerbahçe'de moralleri düzeltmişti. Artık ipler Fenerbahçe'nin elindeydi ve tüm maçlarını kazanırsa şampiyon olabilecek bir konumdayken dün gece müthiş bir avantaj kaybetti. Kabul ediyoruz, Konyaspor şu anda ligin en formda takımlarının başında geliyor. Üstelik takım savunması ve disiplinli oyun konusunda bence Türkiye'nin bir numaralı takımı. Oyun adeta golle başladı. Daha ilk dakikada sağdan Ömer Ali girdi, Rangelov koşuyormuş gibi yapıyordu, durdu. Ömer Ali çalım atayım dedi, top Rangelov'un önüne geldi. O da çok iyi vurdu. Aslında bu gol tüm tabloyu Konyaspor lehine çeviriverdi. Hem maça galip başladılar hem de iyi savunmalarıyla gol pozisyonu üretmede çok zorlanan Fenerbahçe'ye karşı direnebilirlerdi.
Aslında ilk yarı da böyle oldu. Fenerbahçe'de Volkan Şen dışında topu alıp gidecek, rakibi eksiltecek, pozisyon yaratabilecek oyuncu çok az. Bunların başında Nani geliyordu ama o da dün akşam yokları oynadı. İlk devrenin sonlarına doğru Fenerbahçe tıpkı Konyaspor'un bulduğu tipte bir gol buldu. Uzun ortada Volkan'ın topu ofsayta düşmeden alması, yumuşatması, sıfıra inişi ve arka direkte Fernandao'ya al da at tipinde bir pas yollayışı mükemmeldi. Ama bu golde Konya kalecisi Serkan çok hatalıydı. Sıfırdan kesilen toplarda kaleci asla çizgiden ayrılmaz, ön direği bırakmaz. Ama Serkan anlamsız bir şekilde ileri doğru hamle yaptı, top da kendisi ile direk arasından geçip Fernandao ile buluşuverdi.
İkinci yarı yine tedbirin, mücadelenin çok üst düzeyde olduğu bir maç izledik. Ta ki son 5 dakikaya kadar... Rangelov'un büyük emeğinin geçtiği bu kontratak golü de adeta maçın sonunu getirdi.
Cüneyt Çakır'ı bazen anlayamıyorum. Atılan ilk gol de Konyasporlu topu sağ koluyla önüne indirip kanada yolladı. Kanatta da Ömer Ali ofsayttaydı. Yani Konyaspor ilk golü hem hakem hem yardımcı hakemin hatalarından bulmuş oldu. Yine ilk yarı Konyaspor'a vermesi gereken 1-2 sarı kart var.
İkinci yarı çok basit ama detay gibi görünen ve dünya çapında bir hakemin yapmaması gereken bin hata var. Mehmet Topal sakatlık için dışarı çıkmış, top Mehmet'in 5-6 metre önündeki Konyalı'da ve hakem Çakır, Topal'a sahaya giriş izni veriyor. Topal da arkadan gelip topu alıveriyor.
Cüneyt'in bu hataları yapmasının tek sebebi ciddi konsantrasyon eksikliği.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA