Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Malumun ilamı!

Maçı seyretmek üzere televizyonu açtığımda tüm reklam kuşaklarında Fatih Terim'in telefon operatörü, futbolcularımızın ise benzin şirketi reklam görüntülerini izliyorum. Maşallah dedim! Çocuklarımız ve hocamız sadece sahada değil saha dışında da fevkalade iyi oynamışlar! Ama dün gece gördük ki İspanya bizimle kedi fare gibi oynadı.
Türk Milli Takımı oyuncularını tanımasam 'acaba İspanya UEFA'ya yeni giren Cebelitarık ya da Andorra gibi milli takımlarla maç mı yapıyor' diye düşünürdüm. Adamlar bizi yürüye yürüye yendiler.
Konuşacak o kadar çok şey var ki! Yabancıyı serbest bırakırsan, ilk 11'in dört oyuncusu kendi takımının direkt oyuncusu olmazlar. Türk futbolunda devrim yapıyoruz deyip, kulüplerimizi yabancı futbolculara peşkeş çekersen, hayatında hiç orada oynamamış Mehmet Topal'ı stoper oynatmak zorunda kalırsın. Yenilen 2 golde de Topal'ın hatası var. İlk golde orta göstere göstere yapılıyor ama Morata, Topal'ın arkasında en az iki metre uzakta bomboş kalkıp kafayı vurabiliyor. İkinci golde de Topal kafayla uzaklaştırayım diyor, uzaklaştıramıyor.
Rakip de golü yapıyor.
Sakın faturayı Mehmet Topal gibi beyefendi bir futbolcuya çıkarttığım düşünülmesin. Kabahat onda değil, onun orada oynamasını sağlayan çarpık sistemde.
Yazık hem de çok yazık! Sıfırdık. Ezildik bile diyemeyeceğim. Adamlar 3 gol attı, sonra da 'Bize bu kadar yeter' dediler.
Şimdi yine hesap zamanı. Çek Cumhuriyeti karşısında kazanmaktan başka çaremiz yok. Berabere bile kalsak grup dördüncüsü olacağız ve eve döneceğiz. Oysa ki ne umutlarla gitmiştik. Şarkılar bestelemiştik. Biz bitti demeden bitmez diyorduk. Ama görünen o ki sanki Fransa 2016'nın averaj takımı olmaya hızla ilerliyoruz. Ama ben hala ufak da olsa bir umut taşıyorum. Çek Cumhuriyetini yenebiliriz. Kalitemiz yeter. En iyi üçüncülerden biri olup yolumuza devam edebiliriz.
Ama bunu başaramazsak inanın Türk futbol kamuoyunda büyük bir üzüntü, büyük bir hayal kırıklığı yaşanacak. İnşallah kimse bize Çek maçından sonra aşağıdaki cümleyi söyletmez: "İmparatorken diktatöre, futbolcuyken magazin yıldızına dönüşen bir evrimde ne kadar Türk futbolunun başarısından söz edebiliriz.. İşte orası tartışılır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA