Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Eski tas eski hamam

Galatasaray, dün gece Gaziantep'te kazandı ama değişen fazla bir şey yok... Yine iyi bir ilk devre, kaçan goller, sonra manasız bir ikinci yarı... Özellikle ikinci yarıda yenen gol ve verilen pozisyonlar asla kabul edilir gibi değil...
Oyunun ilk yarısına baktığımızda; oyun düşük bir tempoda oynansa da mutlak hakimiyet Galatasaray'daydı.
Özellikle bu tip fazla basmayan, ısırmayan takımlara karşı Josue, Sneijder, Selçuk gibi yumuşak ama bol pas yapabilen, top kaybetmeyen oyuncular etkili oluyor. Tıpkı dün geceki maçın ilk yarısı gibi. Özellikle bu yarıda Bruma'nın kaçırdığı net pozisyonlar var. Bruma, kumaşı çok iyi ama oyun anlayışını bir türlü yukarı çekip, yıldızlaşamayan bir oyuncu profili sergiliyor. Bu yarıda Josue müthiş bir gol attı... Tıpkı yıllar önce Cevat Prekazi'nin Monaco'ya attığı gol gibi.
Mesafe aynı, vuruş tekniği aynı, tek farkı Prekazi duran topa vurdu, Josue ise top oyundayken vurdu.
İkinci yarı roller değişti. Gaziantep art arda kontrataklarla gelmeye başladı ve bunlardan birinde bir yan topta Galatasaray'ın sezon başından beri yediği tuhaf gollerden biri geldi.
Galatasaray'da yan top zaafiyeti biliniyordu.
Dün gece de Semih adamını kaçırdı, yükseldi kafayla beraberliği yakaladı. Gaziantep bu golden sonra ikiyi hatta üçü bulabilirdi ama bu kez kalesinde Muslera devleşti. En az ikiüç pozisyonda belki de Galatasaray'ı ipten alan adam oldu. Bitime 10 dakika kala sahneye dün gecenin çok istekli ismi Sneijder çıktı. Ceza alanı dışından kazanılan frikiği ustaca bir vuruşla gol yaptı ve Galatasaray, 3 puana ulaştı.
Ama bu galibiyete kimse sevinmesin.
Galatasaray oyuncularının birkaçı dışında kaliteleri sınırlı. Gaziantep için artık durum çok zor... Kurtarmaları mucizeye bağlı.
Sakatlıktan yeni çıkan Hüseyin Göçek'i maç boyunca iyi buldum. İkinci yarı Galatasaray'ın penaltısını vermediği iddiaları vardı. Bence de çekilen şutta Gaziantep stoperi, sol kolu kapalı olmasına rağmen sol eliyle topu kesiyor.
Yani karar penaltı olmalıydı.

Bu galibiyete hiç kimse sevinmesin. Galatasaray oyuncularının birkaçı dışında kaliteleri sınırlı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA