Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kırmızı yanlış!

Akhisarlı oyuncu Medel’i itti, vurmadı. Bence o pozisyonda kırmızı kartlık hareket yoktu

Ne hikmetse Beşiktaş, Cuma geceleri oynadığı maçları kazanamıyor... Beşiktaş 'Cuma'ları oynuyor çünkü hafta arası Şampiyonlar Ligi'nde maçı var. Ama bu sezon ve geçen sezona baktığımız zaman pek kazandığını hatırlamıyorum. Dün gece de Akhisarspor karşısında öyle oldu. Üstelik maçın başında penaltı da kaçırdılar. Quaresma o penaltıyı kaçırmasa dünkü sonuç çok farklı olurdu. Şenol hoca, Avrupa maçını düşünerek haklı olarak rotasyonlu bir takım çıkarmış. Cenk, Oğuzhan, Babel yok... Ta ki maç sıkışıp artık anahtar olarak sahaya girmek zorunluğu olana kadar. İlk yarıda Beşiktaş sol tarafı Lens ve Adriano ile hiç kullanamadı. Üstelik Atiba pek ileriye gidemiyordu, Tolgay da ileriye doğru dripling yapamayınca Beşiktaş, pozisyon bulmakta zorlandı. Bütün bunlara rağmen ilk devre ve ikinci devre olarak baktığımızda 3-4 çok önemli pozisyonu var ama Akhisar'ın da var.
İkinci yarı peyderpey Cenk girdi, Babel girdi, Oğuzhan girdi ve maç tek kaleye döndü. Bu sefer de devreye Akhisar kalecisi Lukac girdi. İlk devre bir penaltı kurtarmıştı, ikinci yarı da da yan toplarda çok güven verdi. Sonuçta; Beşiktaş bir Cuma gecesi yine puan kaybetti. Bu puan kayıpları ileride problem olacak. Üstelik Negredo ve Lens rotasyon için istenilen seviyeye gelememişler. Negredo belki çok tecrübeli ama hala çok ağır. Akhisar deplasmanlarda çok iyi oynayan bir takım. Dün gece de iyi kapandılar. Beşiktaş gibi bir takıma karşı İstanbul'da bulabilecekleri kadar da pozisyon buldular. Hele hele son dakikalarda Larsson'un şutu gol olsa 3 puanı alıp gidebilirlerdi.
Dün gece hakem Serkan Çınar'ı beğendim. Penaltı kararı doğru. Faul tespitleri yerinde. Özellikle oyunculara karşı sakin ve kibar tutumu oyunda sürekli soğukkanlılığını muhafaza etmesi çok başarılıydı. Ama Akhisarlı oyuncuyu yardımcı hakem 'vurdu' dediği için oyundan attı. Akhisarlı oyuncu sakatlanıp yerde yatıyordu. Medel zaman geçmesin diye kolundan tutup kaldırmaya çalışırken, bence Akhisarlı oyuncu itti. Kırmızı kartlık bir hareket yok karar yanlış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA