Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Penaltıdan önce ofsayt var

Az kalsın Fenerbahçe, Beşiktaş maçında yazdığı pozitif tarihi dün gece negatif olarak yazacaktı. İlk yarı önce şok bir gol yediler, ardından Valbuena'nın liderliğinde müthiş bir baskı kurdular ve devreyi önde kapatmayı bildiler. Valbuena'nın liderliğinde diyoruz, o her yerde vardı. Bütün organizasyonun içindeydi. Önce Serdar Aziz'in kornerden gelen golüyle beraberliği, ardından da Soldado'yla üstünlüğü yakaladılar. Üstelik rakip Rizespor ilk yarının son dakikasında da 10 kişi kaldı. Herhalde devre arasında herkes 'maç farka gider' diyordu, tıpkı 5 gün önce oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçı gibi... Ama ikinci yarıda sahada Fenerbahçe diye bir takım yok! Geri dönüşlerde zorlanan, rakibi bozamayan, rakibin topla kat etmesine izin veren, dağınık Fenerbahçe golü de yiyiverdi. Fenerbahçe'nin yediği gole bakıyoruz, vallahi billahi köy takımları yemez. Sağdan Vedat Muriqi içeri giriyor, arka taraftaki Melnjak'a pas veriyor. O Rizeli bir sol bek... Top kendisine atıldığında, kontrol ettiğinde ve vurduğunda 10 metre çapında hiçbir Fenerbahçeli savunmacı yok. Böyle rezalet olmaz, böyle gol yenmez. Bu dakikadan sonra da Fenerbahçe iyi değildi. Ta ki 8-10 dakikaya kadar... Baktılar ki pabuç pahalı, biraz baskı ve işte o dakikalarda tartışılan penaltı geldi ve Fenerbahçe hayati derecede önemli 3 puanı kaptı.
Maçta çok sayıda tartışılacak pozisyon var. Rizeli Morozyuk'un ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi doğru... Fenerbahçe'nin VAR yardımıyla penaltı beklediği iki üç pozisyon var ki hiçbiri penaltı değil. Gerek hakem, gerekse VAR hakemi doğru karar verdiler. Gelelim Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıya... Öyle bir pozisyon ki penaltı verdiğin vakit kimse bir şey demez, vermesen de bir şey denmez. Soldan ortalandığında rakibin kolu Serdar Aziz'i suratından itiyor. Ben her şeye rağmen penaltının doğru olduğunu düşünüyorum ama top serbest vuruştan ortalandığı esnada Serdar ofsaytta. Yani ofsayttaki oyuncuya penaltı yapılıyor. FIFA'nın bir kararı var, 'Eğer ofsayttaki bir oyuncu topla oynamaz ya da topa temas etmek için müdahalede bulunmazsa penaltı kararı doğrudur' der... Ama burada Serdar Aziz'in topa hamlesi ve oyuna müdahalesi çok açık. Dolayısıyla penaltıdan önce ofsayt var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA