Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

En önemli transfer içeride: Fernandes

'Beşiktaş ilk yarıda rakipleri çok puan kaybetti de iddialı duruma geldi' sözü kadar, hatta daha fazla ligimizin en hızlı takımı olduğu gerçeğini de kabul etme zorunluluğu var. Beşiktaş öyle hızlı oynuyor ki, bazen bu kendisine zarar da verebiliyor. Ama ligin üzerinde hızlı oynadığı için çok kolay pozisyona girebiliyor. 38 gol atmış, bir o kadar da kaçırmış.
Hücuma çıktığında 4-3-3, top rakibe geçince 4-2- 3-1 gibi oynuyor. Öndeki üç oyuncusu Holosko- Almeida-Olcay'ın gol adedi yüksek. Almeida 10 atmış; sağ ve sol taraftaki oyuncular Holosko ve Olcay 15 atmış. Günümüz futbolunda oyunu zaman zaman tutmanız lazım. Bunun için de set oynamasını bilen, pas yüzdesi yüksek, deneyimli, sakin oyunculara ihtiyaç var. Beşiktaş'ın tek problemi ve önemli problemi bu... Mevcut yapıda Fernandes ve Oğuzhan dışında bunu becerebilecek oyuncu gözükmüyor. İkisi de öne doğru oynamayı seven orta saha oyuncuları olduklarından çoğunlukla tercihleri oyunu tutma olmuyor. Samet Aybaba sezon başından beri aynı sorundan sürekli bahsediyor.
Beşiktaş ile ilgili kafamdaki tek soru işareti Fernandes. Onun durumu transferi etkiler. Ligimizin en önemli transferi Fernandes olabilir. 4 hafta oynamadı ve henüz takımdan ayrı çalışıyor. Açıkçası bir futbolsever olarak üzülüyorum. Çünkü benim futbol anlayışıma göre ligimizdeki en kaliteli oyuncu. İnşallah ciddi bir problemi yoktur. Oynayıp oynamayacağını merakla bekliyorum. Oynayabilirse, dışarıdan transfer yerine içeride Fernandes gibi bir liderin sağlıklı bir şekilde dönmesi en önemli transfer olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA