Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş riske girmedi!

Beşiktaş 4-1-4-1 gibi başladı. Trabzonspor üçüncü bölgeye kadar müthiş bir takım görüntüsü verirken ilk 25 dakikada etkili olan taraftı. İkinci yarının da tamamında Trabzonspor oyunun hakimiydi. Sivok ve Escude çok temiz oynadılar. Beşiktaşlılar bir puana seviniyordur. Beşiktaş'tan 3 yıldız verebileceğimiz stoperler dışında oyuncu yok. Trabzon'da ise Serkan, Soner, Mustafa ve Onur var. Özellikle Mustafa'yı çok beğendim.
Samet Aybaba bence Necip'i geç soktu ama 3 değişiklik hakkını erken bitirmemek adına beklemiş olabilir. Beşiktaş'ın durgun oynamasının sebebi var. Beşiktaş açısından Galatasaray'ın mağlubiyeti bir anda İstanbul'daki hazırlıkları götürdü. Oyuncuların kafasında "Biz burada yenilmeyelim" düşüncesi olmuştur. "Önce farkı 4 puana indirelim" diye düşünmüşlerdir. Trabzon'a gelmeden Beşiktaş'a bir puan verseler Galatasaray maçındaki skorun ardından Beşiktaş kabul edip Trabzon'a hiç gelmezdi. Arena'daki skor, Beşiktaş'ı hücum anlamında kontrollü oynamasını sağladı.
Trabzonspor'da ise ciddi bir özgüven sıkıntısı var. İki takım için de gergin bir maçtı.
Fernandes maçın başında kendisini çok yordu. Trabzon deplasmanı kolay değil. İki takım da hemen hemen hiç risk almadı. Bunu Trabzon pasla; Beşiktaş ise savunmayla yaptı.
İki takımın kalecisi de soğuk olmasına rağmen Onur, Niang'ın topunu müthiş bir refleksle çıkardı. Oyunda bu da kaçar mı diyebileceğimiz Trabzon'un bir, Beşiktaş'ın 2-3 pozisyonu var.
Beşiktaş'ın oyununu beğenmedim. Haklı bir sebebleri vardı. Galatasaray'ın kaybetmesiyle bir adım daha yaklaşmak için riske girmediler. Trabzonspor'un forvetteki isimlerini o kadar iyi marke etti ki Beşiktaş, Trabzon hepsini değiştirdi. Trabzonspor kendi kalitesine göre iyi oynadı. Ben uzun süredir Trabzonspor'un bu kadar üstün oynadığını görmedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA