Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kocaman F.Bahçe için şans

Önce şunu söyleyeyim, Aykut Kocaman çok eleştirilen, çok gündem oluşturulan, sürekli eksikliği konuşulan bir futbol adamı. Ben de kendim adına oyunuyla, taktiğiyle zaman zaman kendisine eleştirilerde bulunuyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki, gerçekten Fenerbahçe için bir şans. Bir şampiyonluk, bir finalde ikincilik, uzun süredir kazanılmayan bir kupa, bu yıl yine şampiyonluk şansı devam ediyor, Avrupa Ligi'nde ise çeyrek finale az kaldı. Transfer planlamalarını tartışırız, beğenmeyebiliriz de. Ancak şu var ki Fenerbahçe taraftarının, sezon başından beri üç kulvarda devam eden bir takımı var. Bu takımın teknik patronu da Aykut Kocaman. İzledikleri takım, çoğu maçına skor olarak geride başlamış. Bunları çevirmek bir oyun disiplini gerektirir, fizik güç gerektirir. Genelde oyunun son bölümlerinde takım hep ayakta. Plzen, Elazığ, Kasımpaşa ve en sonunda dün. F.Bahçe'nin yarıştığı takımlara göre maç trafiği daha yoğun. Dün de yine maça geride başladılar. 15-20 dakika yüksek tempoyla oynayıp, o dakikaya kadar sahanın en iyisi olan Emre ile güzel bir gol buldular. Bir 10 dakika daha tempo yükselttiler ama ardından Emre'nin sakatlanıp çıkması, Meireles'in de hafif sakatlığından sonra tempo düştü. Karşısında ligin iyi takımlarından Bursaspor var.
Fenerbahçe, ikinci devrenin başında kontrollü ama hücum oynayıp ikinci ön liberosuyla golü buldu (Faulü bilmem ama gol ofsayt gibi geldi bana). Daha sonra Bursa hücum yaparken Fenerbahçe etkili kontralar yaptı, 2-3 tane daha pozisyon buldu. Kuyt'ın olması gereken yerden golüyle de maçı kurtardı. Skor 2-1 iken Semih'in çıkarılması, Sow'un merkeze, Caner'in kenara alınması doğru bir değişiklikti. Bursa gibi çok güçlü bir takıma karşı geriye düştüğünüz maçta coşkulu, bir o kadar mantıklı oyunla maçı kazanmak önemliydi. Taraftar dolduruyorsa bu takımlarına olan güvenden geliyor. Fenerbahçe'de Bekir'i çok beğendim. Kuyt'ı da, Meireles'i de etkili oyunlarından dolayı beğendim. Ama genel anlamda oyuncuların tamamı maçın sonuna kadar sürekli kazanma arzusuyla oynadılar. O yüzden de taraftarı mutlu ettiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA