Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Standartların üzerinde

Dün Kayseri maçına başlar gibi başladı Galatasaray. Önde bastı ve kötü zemine rağmen her türlü hücum varyasyonlarını uygulayarak kanatlardan geldi, ikinci golde olduğu gibi; göbekten geldi, birinci golde olduğu gibi; şutla geldi Sneijder'in direkten dönen topu gibi. Dün maçın ilk yarısında Galatasaray'ın bu sezon oynadığı en iyi futbolu gördük.
Yüksek tempo, pozitif oyun ve lig standartlarının üzerinde iyi futbol.
İlk yarı 2-0 bitti ama Galatasaray, bu bölümü tamamen Real Madrid maçını düşünebilecek skorla bitirebilirdi; 4-0, 5-0 gibi. İstanbul Belediye Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, maça Serhat-Selçuk yüzde yüz adam markajı ile başladı.
Hiç tutmadı, yanılgısı ise şu oldu:
Galatasaray'ın hazırlık paslarını sadece Selçuk'la yapacağını düşünmüştü. Ancak Melo, Hamit, Sneijder, hatta geriye gelip top alan Drogba, bir de Eboue bu işe soyununca Serhat'ın Selçuk'a adam markajı yapması faydadan çok zarar getirdi. Gerçi ilk yarıda adam adama da oynasa, alan savunması da yapsa Galatasaray'ın karşısında durma şansı yoktu.

Allah nazardan saklasın
İkinci yarıda Galatasaray doğal olarak oyunu rölantiye aldı. Bu da Belediye'yi biraz daha Galatasaray kalesine getirdi, hatta 2-3 tane pozisyon oldu. Bunda Galatasaray'ın skor avantajından dolayı, savunma yaparken konsantre bozukluğu yaşaması etkili oldu.
Muslera'ya iş düşmedi. Onun dışındaki on oyuncu gerçekten çok iyiydi. Özellikle de ilk yarıda. Belediye takımı ligde dönem dönem iyi oynuyor.
Dönem dönem de kötü futbol çıkartıyor. İstikrarlı takım görüntüsünden uzaklaşmış. Burak için ayrı şeyler söylemek istiyorum Allah nazardan saklasın. Messi, Ronaldo ve Burak, iki yıldır Avrupa'nın en istikrarlı golcüleri. Hakemi çok beğendim. İyi maç yönetti. Zaten İlker Meral bu sene iyi gidiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA