Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sadece taraftar tedavi edebilir

Sıktılar, 3-0 yendiler Kadıköy'de Fenerbahçe'yi... Evlerinde rölanti oynadılar, bu kez 2-0 kazandılar. Emirates Stadı'ndaki rövanş Arsenal açısından antrenman maçı gibiydi. Fenerbahçe açısından ise tamamen prestij karşılaşmasıydı. İlk maçı 3-0 kaybetmişsin ve deplasmanda oynuyorsun... Şampiyonlar Ligi Play-Off mücadelesi olsa da ekranları başındakiler, hatta stata gidenler için bile Arsenal-Fenerbahçe mücadelesinde heyecan maç başlamadan bitmişti.

'BİTSE DE GİTSEK' HAVASI
Fenerbahçe, turu İstanbul'da büyük ölçüde garantileyen, düşük konsantrasyonlu rakibi karşısında maça iyi başladı. İlk 20 dakika boyunca Arsenal'e oranla biraz daha fazla rakip yarı alanda atak yaptı. Hemen hemen ilk ciddi atakta İngiliz ekibinin golü gelince Fenerbahçe adına mucizelere kalmış olan tur şansı tamamen sona erdi. Oyuncular o golden sonra maçın bitmesini ister gibiydi adeta. Bu maçın analizini yapmak güç. Sadece şunu söyleyebiliriz: Bundan henüz dört ay önce UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final, yarı final oynayan; rakiplerine zor anlar yaşatan sert ve sıkı bir Fenerbahçe vardı. Şimdi ise Salzburg ve Arsenal maçlarında görüldüğü gibi tam tersi bir Fenerbahçe var.

MORALSİZ VE GÜVENSİZ
Ersun Yanal, takımı ikinci golü yedikten sonra ligi düşünmeye başladı, değişikliklere gitti. Maçın bitmesini o da istiyordu. Fenerbahçe takımı; çok moralsiz, güvensiz... Söylediğim gibi teknik analiz yapmak özellikle dün için çok zor. Ama bir öneri de bulunulabilinir: Moralmen çökmüş bir takım Fenerbahçe. Bu takımı ayağa kaldıracak olan, tek güç başkan, yönetim ya da teknik direktör değil; taraftardır. Sarılacivertli taraftarların tamamen takımlarına endekslenip, oyuncuları tedavi etmeleri gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA