Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Meireles'i yerden yere vururum

Türk futbolu adına, büyük takımlar adına gurur dolu bir gün yaşadım. Fenerbahçe lider, Beşiktaş 7 puan gerisinde Kadıköy'e geldi. Beşiktaş için beraberlik kötü değil ama kaybederse demoralize olacaktı. Fenerbahçe için de beraberlik kötü değildi ama kazanırsa arayı biraz daha açacaktı.
Kadroya bakınca Beşiktaş, Konya maçındaki 11'iyle sahaya çıktı. Kazanmaya çıktığını gösterdi. İlk yarıda ofansif oynadılar, hücum yaptılar, karşılıklı giden gelen maçta golleri arka arkaya buldular. Beşiktaş klasik 3 Beşiktaş golüyle öne geçti. Yüksek tempoda oynandı. 5'e 6'ya gider diye bekledik. Bilic'i de Ersun Yanal'ı da kutluyorum. İlk yarıdaki Cüneyt Çakır'ı tebrik ederim ama ikinci yarı eleştiririm, Meireles'i ise yerden yere vururum. Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ikinci yarıda sindirdi. Beşiktaş'ı kolay yenemezsiniz bunun zaten böyle olacağını maçtan önce de söyledik. Beşiktaş'ın gol atacağını bekliyorduk zaten iyi silahları var. Fenerbahçe, Beşiktaş'tan daha kuvvetli ve fiziksel bir takım. Fernandes baskı altında kayboldu. Kuyt da devreye girince ikinci yarıdaki oyunuyla olağanüstü saygı duyulacak bir Fenerbahçe izledik. 3-2 kaybetse de yine aynı cümleleri kuracaktım. Beşiktaş orta sahayı geçtiği andan itibaren ki bölgede müthiş oynuyor. O bölgede Avrupa'da bile ondan iyi olan takım yok. Fenerbahçe 2-1'ken orayı boş bıraktı. Fernandes olmazsa Oğuzhan o olmazsa Almeida o da olmazsa Gökhan Töre biri mutlaka araya giriyor. Kaleci Tolga da formda ve 3 gol yemesine rağmen çok iyiydi, çok kritik kurtarışlar yaptı.

SEMTİN ÇOCUKLARI GİBİ OYNADILAR
İlk yarıda müthiş bir hakem, ikinci yarı ise maçı idare etmeye başlayan bir Cüneyt Çakır vardı. Alves'e göstermediği sarı var. Mustafa Pektemek'in yaptığı pozisyon penaltı vermedi.
Emenike'ye kırmızı, Sivok'a sarı olabilirdi kimse birşey diyemezdi. Ersan'ı ikinci sarıdan atması gerekirdi.
Fenerbahçeli futbolcular sanki Fenerbahçe'nin göbeğinde doğmuş yıllardır o semtte yaşamış çocuklar gibi oynadılar. Bize de zevkle maçı izlemek kaldı. Beşiktaş da Fenerbahçe de kaybetseydi benim için kazanmış sayılacaktı. Çünkü çok iyi oynadılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA