Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Artık hedefi ikincilik!

Karabük-Beşiktaş maçı ile benzer bir karşılaşma oldu. Tek fark ilk yarıda Konyaspor rüzgarı arkasına aldı, ikinci yarıda Galatasaray... İlk yarıda Konyaspor 3-4 tane şut attı...İkinci yarıda da 5-6 tane denedi..Galatasaray'a ikinci yarıda 3 puana daha yakındı. Muslera'ya ikinci yarı iş düşmedi. Her puanın sezon sonu için önemli olacağı bir maç. Belki ev sahibi 1 puana üzüldü, aynı şekilde Galatasaray da...Ama belki de bu birer puan sezon sonu birisini kümede bırakacak diğerini de direkt Şampiyonlar Ligi'ne götürecek. Durumları itibarı ile birer puan kazandılar diyebiliriz. Galatasaray bu bir puanla Beşiktaş'ın üstüne çıktı. Bu yüzden önemliydi... Mancini 4-3-1-2 oynayıp Sneijder'i iki forvetin arkasında kullanıp, hücumda etkili olmaya çalıştı. Açıkçası Sneijder iyi de oyna dı. İtalyan hoca, oyunun sonlarında risk alıp, Ceyhun'u çıkararak hemen hemen dört forvete döndü. Ama bu da sonuç getirmedi. Galatasaray bu bölümde savunma güvenliğini de bıraktı ama Konyaspor istediği kontratakları gerçekleştiremedi. Mancini'nin Berk'i kullanması hoşuma gitti... Bundan sonraki maçlarda da kullanacağını umarak bu oyuncunun geleceği açısından önemliydi diye düşünüyorum. Mancini hafta içinde "Avrupa'da hiçbir teknik direktör Türkiye ile ilgilenmiyor" dedi. Gelme o zaman!.. Bunları çok yanlış buluyorum.
Geldiği kulüp de Avrupa'da şampiyon olmuş Galatasaray... Mancini Türkiye ligini ve G.Saray'ı hafife alıyor. Böyle demeçlerle kendi oyuncuların performansını da etkiliyor. Galatasaray maç kaybedilir veya puan da kaybedebilir.
Ama hiç bir zaman özgüvenini eksik görmedik.
Gördük ki Galatasaraylı futbolcular havlu atmış. Artık Galatasaray için tek hedef ikinciliği korumaktır ve buna konsantre de olacaktır.
Gelecek haftaki Fenerbahçe maçına da taraftarlarına ödül vermek için çıkacaktır Galatasaray.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA