Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Galatasaray artık bırakmaz

Yine iki maçı birlikte izledik. Ama daha ağırlıklı Trabzonspor- Galatasaray karşılaşmasını seyrettiğim için o maçı yazacağım. Galatasaray, Mancini döneminde ilk kez üst üste aynı 11 ile çıktı sahaya ama oyuncuların pozisyonları biraz değişikti... Sabri'yi bu maça sol bekte başlatıp, Telles'i sol önde oynattı Mancini ve ilk yarının ortalarında tekrar Sabri'yi geçen haftaki pozisyonuna, sağ öne koydu... İkinci yarıya başlarken de Sabri'yi yine sol beke çekip, yine Telles'i öne itti İtalyan hoca...
İlk yirmi dakika Trabzonspor daha atak gözüküyordu ama bu dakikadan sonra Melo ile Selçuk'un etkili oyunuyla sahada üstünlüğü ele aldı Galatasaray... Ligin ikinci yarısında da kritik goller atan Sneijder takımını öne geçirdi ve Trabzonspor'u demoralize etti.
Galatasaray hemen ardından ikinci golü de bulunca rahatladı derken, Telles'in duramamasından kaynaklanan pozisyondan doğan penaltıyla Trabzonspor oyuna ortak oluyordu ki, üst üste yediği iki golle karşılaşmanın son dakikaları formaliteye döndü.
Galatasaray, Trabzon'da en iyi deplasman performanslarından birini sergiledi... Özellikle Selçuk'un ceza sahası dışından etkili ayak içi şutları ve daha sonra attığı nefis frikik golü, Trabzonspor'un gardını düşürdü.
Şampiyonlar Ligi için Galatasaray artık avantajı eline geçirdi. Son hafta evinde oynayacağı Erciyes maçını kazanırsa direkt Şampiyonlar Ligi'ne gidecek... Yani her şey tamamen kendi elinde.
Bir diğer tarafta Beşiktaş, kritik Gökhan Töre golü ile öne geçti. Elazığ da oyunun her bölümünde her türlü riski alarak oynadı. Başka türlü şansı da yoktu zaten. İki takımın da kazanması Şampiyonlar Ligi çekişmesini son haftaya taşıdı. Ama G.Saray elindeki bu kısmeti tepmez diye düşünüyorum. Hakem Fırat Aydınus'u ise çok beğendim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA