Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Prandelli lige tam konsantre

Galatasaray ligde son iki maçını da iyi savunma yaparak kazandı... Kasımpaşa'yı da Karabük'ü de aynı şekilde durdurdu. Prandelli bir itirafta bulunmuştu, "Bizim için asıl önemli olan lig" diyerek. İtalyan hoca lige daha iyi konsantre olduğunu dün bir kez daha gösterdi.
Çünkü 4. yıldıza odaklanmış bir takıma geldi. Poster çekimi yapıldı, eski başkan da ona "Bizim için önemli olan ligde şampiyonluk" dedi. Oyuncu seçimlerine, oyun anlayışına baktığımızda Prandelli puan almak istiyor. Oyunun son bölümünde 4-4- 2'ye dönmesi de bu yüzden önemli. Karabük'e de Dortmund'a da aynı yapıda çıktı. Umut farklıydı sadece. Dortmund maçı Burak'a uygun olmasına rağmen ligi düşünüp dinlendirdi. Semih'te mecburi bir değişiklik vardı. Sabri geçen hafta enerji fazlasını boşalttı o nedenle Karabük'te fazla gidemedi. 40. dakikada Prandelli'nin sahaya yaptığı işaret önemliydi. "5 dakika var, pas yapın" dedi. 1 puanın yetmediğini, Sneijder'in yerine Umut'u alarak gösterdi. İki haftadır rakibe pozisyon vermemesi Galatasaray için gelişimdir. Prandelli'nin elinde Dzemaili, Melo, Selçuk, Hamit gibi 4 tane savunmaya da yardım edecek oyuncular var. Duran top bir gol, klasik bir de Umut golü.
Umut 70 tane gol atsa, 70 tane daha gol arıyor. Güvenli bir oyuncu. Kenarda olduğunda da oynadığı zaman da güven veriyor. İki bekini kullanamadı Galatasaray yarın kilitlenecek maçlarda ofansif yönü olan kanat oyuncuları kullanmak şart. Trabzonspor maçı farklı olacak.
Gaziantep'te de 4-4-2 yetmez. Daha gittili, geldili oyuncuların olması gerek. Emre'yi, Bruma'yı kullanabilir. Ofansif yönü zayıf G.Saray'ın. Orta sahadaki 4 oyuncunun iki tanesinin ileri gidip baskı yapma özelliği olması gerek.

KARTAL'IN KARARLARI CESURCAYDI

İsmail hoca, hiç de etki altında olan bir teknik direktör izlenimi bırakmıyor. Tercihleri ve oyun içindeki kararları son derece doğru ve oldukça cesurca

Fenerbahçe'nin, Çaykur Rizespor karşısındaki mücadelesini izlemeyenler sadece skora bakarak ite-kaka bir galibiyet almış gibi düşünebilir. Rizespor takımı mağlup duruma düşeceğini biliyormuş gibi oynadı. Fenerbahçe'nin gol atacağını bekliyorlardı Fenerbahçe golü atınca onlar da rahatladı, Fenerbahçe de rahatladı. Rize'deki eksikler önemli eksiklerdi. Onun da altını çizmek gerekir. Ama bu maçta en özel tebriği teknik direktör İsmail Kartal hak ediyor. Çünkü Rizespor karşısında çok önemli kararlara imza attı. Birincisi; Diego çok önemli bir transfer.
Fenerbahçe'nin bu sezonki tek transferi. Oyun formatına uymamasına rağmen oynatsa da kenara gitmeye başlamıştı. Sow, Emenike, Webo, Kuyt varken Diego fazla geldi takıma ama o ne yaptı Diego'yu kazanmak için Alper'le devam etti. Bunlar kolay kararlar değil. Geçen hafta oyuna girip gol atan Sow'u kenarda bekletti ama bu kararıyla da Diego'yu kazandı.

TEMEL YER ORTA SAHA

Fenerbahçe gerideyken de skor 1-1'e geldiğinde de maçı koparacak bir görüntüsü vardı. Fenerbahçe 1-0 gerideyken çok daha güzel futbol oynadı. 2-1 öne geçtiğinde ise şuursuz bir görüntü verdi. Rakip 10 kişi kalınca, İsmail Hoca yavaş yavaş orta sahayı boşaltmaya başladı.
Fenerbahçe 4 santrfora dönünce, hatta Diego ile 4.5 santrfora dönünce yine ataktı ama pozisyon bulmakta zorlandı. Çok santrforla oynayınca oyun bozuldu. Diego özellikle ilk 65 dakika mükemmele yakın bir performans sergiledi.
İsmail Kartal'ın rotasyonda iki maç üst üste kazanmasına rağmen, Diego'yu oynatması etki altında olan bir teknik direktör izlenimi bırakmıyor bende. Çok ciddi kararlar veriyor oyun içinde. Futbolun temel yeri orta saha. Mehmet Topalı ortaya aldı. Meireles'i çıkarıp risk aldı.
Hakemler için de bir şey söylemek gerek. Onların diliyle konuşalım, kararlar siyah beyaz olmalı yani net, gri değil. İki tane tartışmaya açık pozisyon var ama Emenike'nin pozisyonunun tartışılacak bir yanı yok. O pozisyonda sadece Koray 'bana kart gösterir mi göstermez mi' diye düşünebilir. Hakem nasıl vermez bu tamamen siyah bir karar.
Webo attığı golle sadece Fenerbahçe'nin liderliğini değil hakemi kurtardı. Maçın hakemi dün geceki maçta tartışmaları kararlara imza attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA