Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Burak hiç pes etmiyor!

Galatasaray aslında maçı ilk yarıda kazandı. Hafta içinde Anderlecht maçında oynayan 11 oyuncunun 10 tanesi sahadaydı. Hatta oynamayan Sabri daha yorgun olan oyuncuydu. İlk yarı, bir hazırlık maçı gibiydi. Puan mücadelesi yoktu sahada! Gaziantepspor orta sahada rahat oynuyor. Ancak karşılarında rakip yok gibiydi. Galatasaray orta sahası onları hiç rahatsız etmedi.
İlk yarıyı gol yemeden kapatan her büyük takım, rakibini ikinci yarıda psikolojik olarak geriye iter. Oyuna giren oyuncular pozitif anlamda etkili oldu, artı takım 4-4-2'ye döndü. G.Saray ileri doğru hamlesini yaptıkça Gaziantep 65, 70 derken yavaş yavaş psikolojik olarak çekildi. Mesela maçın en kötü oyucularından Melo son 20 dakikada çok iyi oynadı. Rakip çekildikçe Melo da sürekli ileriye çıktı. G.Saray'ın kanat oyuncuları zaten golcü oyuncular değil. Ne Bruma ne de Hamit golcü oyuncular değiller. Golü ya Sneijder atacaktı ya da Burak... Burak Türkiye'de çok eleştirilen bir oyuncu. Ama hep arayan bir golcü. Ofsayta düşer bozulmaz, altı pasta gol kaçırır bozulmaz. Maçı bırakmıyor, havlu atmıyor.
Bunlar bir futbolcu için çok önemli özelliklerdir. Son dakikalarda Tarık bir kaleye vurdu, çok kızdı. Çünkü sürekli golü arıyor. Sürekli kalpten oynayan, coşkulu oynayan bir oyuncu. Umut'un da benzer özellikleri var.
Galatasaray rölanti oynayacak bir takım değil. Mancini ve Prandelli'nin sistemleri G.Saray'ı hep frenledi. Kasımpaşa maçında iki forvetle oynadılar, hem iki gol buldular hem pozisyon vermediler. Orta sahanızda Melo, Selçuk ve Hamit varken, üç santrfor bile oynarsınız. Çünkü bu oyuncuların pozisyon bilgileri çok iyi. Prandelli operasyonu geç kalınmış da olsa futbolcuları olumlu yönde etkilemiş. Oyuncuların maç kazanma arzusu fazlalaştı. G.Saray'daki kan değişikliğini takımı öne doğru ittiğini ve takımın motivasyonunu artırdığını gördük. G.Saray buraya kadar maalesef Prandelli'ye rağmen geldi. Yöneticiler ve oyuncuların bağları kopmuştu. Sabri'nin maça çıktığı gün Prandelli'nin zaten işi bitmişti. Geç de olsa bana göre doğru bir değişiklikti.
Hamza Hamzaoğlu hayallerinin takımında teknik direktörlüğe geldi. Riskli bir karar aldı.
Önce kişiliğini biliyoruz, iyi bir insandır. Oyuncularıyla ilişkileri iyi. Oyuncu, düzgün adam mı, iyi adam mı ona bakar bir kere...Kendisine başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA