Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Tur güzel ama “Neler oluyor!”

Kazanarak çıkmak daha güzel olacaktı Beşiktaş için tabii ki. Hele hele 2-0'ı yakaladıktan sonra skorun beraberliğe gelmesini hiç istemezdik. Ancak son maç oynanmadan gruptan çıkmak da başarıdır.
Rezalet bir zemin, hatta oyunun devamında daha da kötüleşen bir zemin (her iki takım için de geçerli diyeceksiniz ama) Beşiktaş'ın daha büyük handikapıydı. Çünkü öyle enteresan bir zemin vardı ki rakip hep aynı zeminde, zaman zaman yağmurda oynadığı için Beşiktaşlı oyuncular rakiplerine göre daha fazla kaydılar ve düştüler. Ayrıca öndeyken Beşiktaş hızlı hücum yapan bir takım. Siyah- Beyazlılar, zeminden dolayı da istediği kontratakları yapamadı.
İlk 10 dakika kötü başlamıştı Beşiktaş, bir iki de pozisyon vermişti rakibine ardından toparlanıp bir kaç pozisyon üst üste bulduktan sonra Demba Ba'nın şahane ayak içiyle öne de geçti. Rakibin gardı düştü ama Asteras takımı oynamaya çalışan bir takım. Alıştığı zemini avantaja çevirmeye çalışan bir takım. İkinci yarıda penaltıyla gardı iyice düştü. "Artık bu maç dönmez" dediler. Enteresandır Bilic de dönmez diye düşündü. Oyuncu değişikliğinde oyun durmuşken bir ara uyudu Beşiktaş savunması. Klasik duran top krizini yaşadılar ve golü yediler. Bunun üzerine bir de Atiba'nın ikinci sarıdan atılması, birinci golde gardı hafif düşmüş, ikinci golde iyice düşmüş Asteras takımını kendine getirdi. 10 kişi kalmanın verdiği psikolojik baskıya, rakipteki motivasyon eklenince oyun Beşiktaş yarı alanına yığıldı ve Beşiktaş ikiyi de yedi. 2-0'ken orta sahayı ele geçirmek için Necip'in oyuna girmesini beklerken, bu saha ve zeminde Kerim Frei tercihi doğru değildi. Atiba atıldıktan sonra da yine Necip'i alınmayınca savunmayı yapamadı Slaven Bilic'in öğrencileri. Böylesine kötü bir zeminde rahat top oynamaya çalışan Asteras deplasmanında Beşiktaş'ın turu geçip dönmesi tabii ki önemli. Oyun içindeki performanslara baktığımızda Gökhan Töre, Olcay, Oğuzhan, Kerim öne çıktı. Kötü zemine rağmen bir puan iyidir.
Bu arada penaltıyı yapan Goian'ın hakemi tebrik etmesi ders alınacak bir davranıştı. Es geçmemek gerek. Penaltıyı Gökhan Töre'nin atması da gol olmasına rağmen Bilic'e "Neler oluyor" sorusunu getirmiştir, getirmeli de...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA