Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

2 puanı gitti

Trabzonspor'un kadrosunu yazarken plan kuran Ersun Yanal'ın hesabı otelde kaldı

Sarı lacivertli takım hücum yaparak, zorlayarak 2 puan kaybetti ama taraftarını evine memnun gönderdi

Medjani, Aykut, Hakan… Tıpkı Bursaspor'a kaybettiği 2010 şampiyonluğuna benzer bir Trabzonspor maçı gibiydi. Benzer bir maç izledik. Kalecinin futbolda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Trabzonspor, 1.Lig'in şampiyonluk adaylarından Kayserispor'un kalecisi Hakan Arıkan'ı alarak büyük bir iş yapmış. Medjani son 15 dakika biraz daha orta sahaya geçti ama Aykut'la birlikte çok başarılıydı. Ersun Yanal'ın kariyerinde bu kadar mahkum olduğu maç sayısı 2-3'tür.
Trabzonspor'un amblemi, kalecisi ve stoperleriyle savunma yaparak 1 puan almıştır. Son yarım saat Trabzonspor'un hiç şutu yoktu. Fenerbahçe hücum yaparak, zorlayarak 2 puan kaybetti ama taraftarını evine memnun gönderdi. İsmail Kartal çözümler üretmeye çalıştı, bence bazı hatalar da yaptı ama denedi.

SAYGI DUYMAMIZ LAZIM
Meireles ve Emre daha yeni toparladıkları için İsmail Kartal maç öncesi "11 için risk alamadım" dedi. Hocaya saygı duymamız lazım, biz Samandıra'da yaşamıyoruz. Şartlar bunu gerektirmiş.
Fenerbahçe ikinci yarıda 1 puanım cepte hissiyatını alınca "Fazlası için ne yapmalıyım" dedi hoca. Son 14 dakika Topal'ın önünde Alper, Meireles'i kullandı.
Diego son haftalarda formda ve moralli… Atletico gibi, Bremen gibi, Wolfsburg gibi önde oynayan takımlar görmüş Diego'nun yaratıcı oyuncu olarak kalması daha mantıklı olabilirdi. Yay civarında çok şut imkanı da oldu. Oyunun son bölümünün böyle akacağını doğru tahmin etti İsmail hoca ancak teşhisin doğruluğuna rağmen yanlış ilacı kullandı.

GİTİ FENER'İN 2 PUANI
Bugün 4-4-2, 3-5-2 kalmadı maçın ikinci yarısında… Dizilişler üzerinden konuşmak doğru olmaz.
Diziliş diyeceksek ikinci yarı 1-9-1 oynayan bir Fenerbahçe vardı diyebiliriz belki, ceza sahasında top yapacak kadar zorladılar içeriyi. Trabzonspor takımını Fenerbahçe fizik olarak kendi kalesine doğru itti. Ersun Yanal korumaya yönelik önlemler aldı, stoper Medjani'yi öne attı.
Korumayı becerdi. Maçın özeti şükreden bir Trabzonspor ve giden 2 puana hayıflanan bir Fenerbahçe.

YANAL'IN HESABI TUTMADI
Trabzonspor'un kadrosunu yazarken plan kuran Ersun Yanal'ın hesabı otelde kaldı.
Ersun hoca, "Fenerbahçe bastıracak ama ofansif oyuncularımız var. Yeter ki yemeyeyim, Erkan'la ya da başka bir oyuncuyla golü bulurum" diye plan kurdu ama sahada karşılığı olmadı. Tam tersi oldu. Sadece ve sadece savunma yapmak zorunda kaldılar. Erkan, Gökhan'la uğraştı, Sefa Caner'le uğraştı. Şartlar farklı gelişti.
Mehmet Ekici aslında topu iyi bilen, orta saha kimliği olan bir forvet arkasıdır ama güçlü bir oyuncu değil. Takımın bu haldeyse Ekici de sorun yaşar.

İBRAHİM BEY YANLIŞ YAPTI!
İbrahim Bey'in davranışı çok doğru bir davranış değil. Yıldırım zor bir maç yönetti ama deplasman ekibi Trabzonspor'u maç boyunca ezdirmedi. Trabzonspor, kalecisi ve savunmasının yanında biraz da psikolojisi ezilmiş hakemin avantajını kullandı. Bence Yıldırım şartları zor olmasına rağmen kötü bir maç yönetti, 50-50 dengeyi bulamayıp yüzde 5 deplasman ekibine kaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA