Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Burada taktiksel bir başarı var

Şampiyonluğa oynarken içeride oynadığınızda riskleri alacaksınız. Alanı daraltacaksın, dönen topları toplayacaksın. Galatasaray 60 dakika bunu yapamadı. Taa ki çift santrfordan tek forvete dönene kadar. 0-0 giden maçta bu hamle eleştirilebilir. Oyunun son yarım saati oyun Japon kaleye döndü. Tek kale oynadı Galatasaray. Bunun sebebi Gaziantep savunması ceza alanı içine gömüldü ama gömen Galatasaray oldu. Galatasaray daha önce geniş alanda oynuyordu.
İkinci yarıda Hamza hoca Yasin'i aldı fakat sistemi değiştirmedi. Oyunun sonlarına doğru Umut'u oyundan çıkardı ve Bruma'yı aldı. Bu dakikalardan sonra iyice sahasına hapsetti G.Antep'i. Dönen tüm topları topladılar. 0-0 giden, yani işine yaramayan skorda 5 orta saha oyuncusu ile daha çok baskı yapmayı düşündü Hamza hoca. Burada taktiksel bir başarı var. Hakan ve Chedjou çok tecrübeli oyuncular. Takımı ileri ittiler. Maçın sırrı dönen toplardı. G.Saray bunu başardığı 25 dakikada rakibini sürklase etti. Dile kolay, G.Antep 10 maç gol yememiş, 7 maçı bir golle kazanmış bir takım. Teknik direktör hamleleri çok önemli. Hamza hoca hamleleriyle rakibini ceza alanına gömdü ve G.Saray haklı bir galibiyet aldı.
Melo'nun dönüşü olağanüstü bir durum. İnsanüstü bir dönüş. Bir oyuncunun bu kadar önemli bir ameliyattan sonra bu kadar kısa sürede dönüp bu performansı göstermesi saygı duyulması gereken bir durum. Daha tam olarak iyi değil ama büyük özveri gösteriyor. Puanlar hep aslanın ağzında. Galatasaray kazanmak için çok uğraş verdi ve rakibi Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada zor da olsa kazandı. Emre Çolak bir ara düştü, çok yoruldu. Dripling yaptı, çalım attı, pres yaptı. Nabzı bir ara 200 atıyordu.
Hamza hoca rotasyon yapmazsa hafta içi kupa maçı çok zor geçecektir. Çünkü çok ciddi efor sarf ettiler. Hakan Balta cin gibi oyuncu. Girdi, yaptı koşuyu, vurdu kafayı golü attı ve takımını kurtardı. G.Saray son vuruşlarda, son paslarda zaman zaman telaş yaptı. "Ah Sneijder olsa" denir miydi, denirdi. Sneijder bir iki tane sıkıştırabilirdi şu maçta. Sneijder problem çözücü bir oyuncu. Galatasaray'da problem çözücü oyuncusu yoktu. Ama ne zaman orta saha 5 oyuncu oldu beklerle beraber 7 kişi, O zaman Gaziantepspor çıkamadı.
Galatasaray'ı son 20 dakika dışında beğenmedim ama son 20 dakika kazanmak için ne gerekiyorsa yaptılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA