Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Tolgay'a ihtiyacı var...

Coşku, hızlı oynamak güzel bir şeydir ama süratli oynamak ile panik oynamak arasında büyük bir fark var

Beşiktaş'ın çok gol pozisyonuna girdiği bir maç izledik ama dün maçı son ana kadar izlememizin sebebi Sivasspor'un performansıydı. Rakibini ürküten, tehdit unsuru olan bir takım oldu Sivasspor. Oyunda dengeyi kurdular.
Penaltı sonrası uzun süresi 1-0 gittiği için Okan Buruk da maça müdahale imkanı buldu.
Sürekli risk alıp, hücum oyuncusu sokarak elinden geleni yaptı. Oyunu keyifli hale getirdi. O da iyi işler yapma imkanı bulacak bir teknik adam. Rus ruletine döndü mücadele ama Beşiktaş orada farkı artırabilmeliydi. Mario Gomez'in 3 akılalmaz gol pozisyonu var, birçok başka fırsat da vardı.
Bunların hepsi kapılan toplardan oluştu. Sorun var mı, var. Elbette Şenol Güneş de bunun farkındadır. Beşiktaş, Tolgay'ı arıyor...
Tolgay gelene kadar oyunu kontrol etme konusunda sorunlar yaşanacaktır.
Şenol Hoca'nın temponun fazla hızlanmasını Necip'i alarak biraz frenlemek istedi. Gomez'i kenara almasını geç buldum. Maç ritmini bulmuş gördüm.
Kolay değil, milli takımda oynadı, Fransa'daki olaylara şahit oldu.
Beşiktaş'ın bu panik havasını avantaja çevirdiği anlar haricinde atabilmesi lazım.
Coşku, hızlı oynamak güzel bir şeydir ama süratli oynamak ile panik oynamak arasında bir fark var. Bugün kendi kalitesinin ve standardının altında olmasına rağmen pozisyon buldular fakat Sivasspor maçın son anına kadar zorladı.
Teknik olarak acil Tolgay'a ihtiyaç var.
Şimdi sadece Necip'le orta saha bütünlüğünü korumaya çalışan bir takım görüyoruz.
Necip yerine Tolgay'ı alıp "3 pas yapayım, oyunu kontrol edeyim" diyebileceğiniz bir alternatife şiddetle ihtiyaç var.
Necip 12. haftada ilk 11 oyuncusu olmamasına rağmen sarı karttan cezalı duruma düştü. İsmail tesadüfen gibi gözüküyor bize ama Şenol Hoca o işi de çözdü. Beck her zamanki gibi bir bek. Burhan vurdu, yan ağlara gitti. "Niye içeri kesmedi" dedim, tekrarda bir baktım, Beck var.
Hakem Hüseyin Göçek'in 3-4 tane önemli kararı var. Quaresma rakibe bastı, yine kart vermedi. Atiba'nın pozisyonu penaltı değil. Aatif'ın pozisyonuna çok itiraz edildi ama penaltı değil kararı doğruydu.
Son saniyede İbrahim Akın'ın pozisyonu da net penaltıydı, verilmedi.
Yardımcı hakemler Quaresma'nın pozisyonunda yardımcı olmalılar. Rakibinin adalesine bastı. Sivas'ın çıkışlarındaki şok preslerle 4'e 1 pozisyonlar bulan Beşiktaş, bu riski lehine çevirerek 5-6 pozisyona girdiler.
Maçın en önemli ayrıntısı buydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA