Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu orta saha ile olmaz...

Abdullah Avcı, Badji'yi ilk yarı bittiğinde çıkarmalıydı. Bekir olmadığı için 'İdare ederim' diye düşündü ama idare edecek pozisyonda değildi. Çünkü iki tane üst üste faul yaptı. İlk yarının sonunda yaptığı faulde de ikinci sarı karttan atılabilirdi. Hakem de baskı altındaydı. Ve ikinci yarıda 69'da oyundan atılana kadar geçen 24 dakikada Badji oyuna hiç müdahale etmedi; seyretti... Avcı kumar oynadı, risk aldı ama ne olursa olsun çıkarmalıydı oyuncusunu... Çünkü Badji'nin atılmama ihtimali yoktu. Yılların tecrübesi bir antrenörün bunu görmesi lazımdı. Maça gelirsek... 60 dakika boyunca üstün oynadığı hatta ilk yarıda tek kale oynadığı maçta ceza alanına giremedi Fenerbahçe. Ve dakikalar 57-58 olduğunda Fenerbahçe düştü, 8-9 dakikalık sürede Başakşehir ibreyi lehine çevirdi. Fenerbahçe de rakip kaleye gidemedi. İşte o ara Badji atıldı.
Ardından;
A- Başakşehir geri çekilmek zorunda kaldı ve Avcı mecburen defansif bir orta saha olan Rotman'ı aldı oyuna.
B- Fenerbahçe moral buldu. Oyun açıldı ve Markovic üst üste pozisyonlara girdi. Ardından Nani golü attı.
Alves de golden önce inanılmaz bir ters top attı. Ayrıca kaleciyi etkilemedi mi etkilemedi mi bilinmez ama Van Persie ofsayttı. Ancak bir kaç hakem dostumuz ile görüştük, "Kaleci ile Van Persie arasında mesafe var ve ofsayt değil" dediler.
Aslında Başakşehir biraz daha gol pozisyonu üretebilirdi ama Fenerbahçe bunu engelledi. Ama zaten üretmiyor bu orta saha ile bari engellesin. Ben üçlü orta sahadan ikisini oynatırdım ilk 11'de. Benim için 'oyuncuya taktı' diyorlar ama bu böyle. Bu üç oyuncu çalım atamaz, anahtar pas atamaz. Maç boyu Josef'in bu taktikle etkin olma şansı yok. Bu oyuncuya da haksızlık. Benim gözümde Fenerbahçe orta sahası Topal-Ozan ve Diego'dur...Veya Topal'ın yerine Josef...
Fernandao'yu çıkarmazdım ancak yaptığı hareket de olmaz. Babasının malı değil o forma. Fenerbahçe'ye gelmişsin, kenarda Var Persie kalmış, hoca seni tercih etmiş. Gol sesini soyunma odasından mı dinleyeceksin? Bir de maç 0-0 ve oyundan yarım saatte çıkmıyorsun. Bunu yapamazsın. Böyle bir tarz üzücü. Ama giren-çıkan protesto ediyorsa antrenör de kendini yargılamalı. Bu giriş-çıkışlar kontrol altına alınmalı. Fenerbahçe'de bir şey daha var. Önde oynayan üçlüden sadece 1'i banko: Nani... Alper, Markovic, Van Persie, Fernandao... Bu oyuncular gelecek hafta oynayıp oynamayacaklarını bilmiyorlar.
Kısaca, 11-11'e oynarken, 57-58'den sonra Başakşehir'in kırmızı kartına kadar, ondan önce de kontrol tamamen Fenerbahçe'deydi. Ama maç Başakşehir'e dönmek üzereyken Badji gitti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA