Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Porto, Shakhtar modeline dönelim

60 dakika boyunca oyun, Konyaspor'un istediği gibi oynandı. Konya üç kez 4 yedi bu sene, biri Galatasaray, biri Beşiktaş, birisi Başakşehir'den. Kalan 17 maçta 12 gol yemişler. Ziraat Türkiye Kupası'nda da 8 maçta 3 gol yemiş. 60 dakika bunu gördük. Pasta rakiple yüzde 50-50 oynuyor. Galatasaray'a karşı Aykut Kocaman son dönemde maçlar kaybetti. Yavaş yavaş ritmini buldu. Son 30 dakikada tarzının dışına çıktı. Daha doğrusu çıkarıldı. Galatasaray vites yükseltti, ikinci yarı Olcan ile Sabri'yi oyuna soktular. Donk da biraz daha önde baskı yapınca 3-4 pozisyon buldular, tehlikesiz bir dönem geçirdiler.
Ev sahibi takımların silahları şut ve kanatlardan inmektir. Rakip yarı alana yerleştiler, oynatmamaya başladılar. Sol öndeki oyuncuyu çıkarıp sol bek Mehmet Uslu'yu koyarak çift bekle savunmaya gitmek zorunda kaldı. Aykut hoca son bölümdeki oyunu beğenmeyecektir ama buna zorlayan da Galatasaray'dı. İlk 60 dakika izlemeyenleri son 30 dakika kandırır ama 2-3 de atabilirdi son bölümde. Yine de toplamda inancını kaybetmiş bir takım hüviyetinde gördük Galatasaray'ı. 'Şampiyonluk yarışında yokuz' fikri bilinçaltına yerleşmiş. Maalesef her hafta yazıyorum, bundan sonra bu tip maçlar göreceğiz. Türkiye Kupası'nda, Lazio maçında daha farklı, daha motive bir takım görebiliriz. Yalnız oyunculara bir uyarım var; eğer maç seçmeye başlarlarsa fizik olarak da geriye gidecekler. Büyük takım oyuncuları 18-20. haftalarda "Bari hedefi kupaya yöneltelim" derler. O maç trafiğinde fizik olarak düşerler, sakatlıklar da gelir.
Hamzaoğlu gittiğinde puan farkı 5'ti, şimdi 12 var. Beşiktaş 3'te 3 yaparsa olacak 16.
Mustafa Denizli için de zor, o da Burak'ı kaybetmek istemez. Burak'ın satış operasyonu için yanlış demedim, hatalı dedim. Hatalı olan yerine oyuncu koyamadan yollamaları. Burada şöyle bir gelişme oldu. West Ham'ın kiralık teklifi Galatasaray'ın işine gelmiyordu. Tercihini İngiltere'den yana kullanmak isteyen Burak, West Ham'a gidemeyince Çin'i kabul etti. Artık yaşı da belli bir yere geldi, 31 yaşında... Çin eğer yaşı yüksek yıldızları alacaksa, bundan sonra Sneijder, Van Persie gibi isimler oraya gidecekse biz de Porto, Shakhtar modeline dönelim. Görelim, iyi izleyelim, yatırım yapalım. Süper Lig için bir imkan olacak. Böyle görmek lazım meseleyi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA