Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş maçı 6-0 kazanabilirdi

Maçı hiç seyretmeyen birisi der ki 90+3'te gol olmuş, ne ballı bu Beşiktaş... Öyle değil ama. Bu maç 6-0 biterdi. İlk yarıda altıpas civarında biri net olmak üzere birçok pozisyon var. İkinci yarının başında 3-0 olmalıydı, birinci dakikadan maç bitimine kadar tek kale maç oldu. Tek kale ne demektir? Sürekli hücum yapmaktır. Biz kaleci Fabri'yi görmedik. Böyle bir maç oynuyorsunuz. Beşiktaş orta sahası Tolgay, Necip ve Atiba'yla pas yaptı. Sabaha kadar oynansa Beşiktaş yenilmez gözüküyordu. Bir kazanan çıkarsa beyaz takım, yani Beşiktaş olacaktı. 1 puanı cebinde görüyordu zaten Şenol Güneş ama bu hoşuna gitmiyordu.
4-2-3-1 olarak başladı Şenol Güneş, Necip- Atiba'nın önünde Tolgay vardı. Hepsi ön libero kimlikli oyuncular. İlk yarının ortalarında Necip'i sağa atıp Tolgay ile Atiba'yı göbekte kullandı ama bu da olmadı. Olcay'la Ömer'in kanatlarını değiştirip merkezde aynı oynadı. Quaresma devre arası girdi ama mutsuz ve arzusuzdu. Çok etkisiz kaldı. Buna rağmen pozisyonlu bir baskı kurdu Beşiktaş ikinci yarı başında... En az 3 tane atmalıydı. Şenol Güneş'e bu da yetmedi, Adriano'yu alıp 4-4-2'ye döndü. Rizespor ise maç boyunca tek bir şey oynadı, savunma... Bütün hafta boyunca Hikmet hoca ceza sahasının önüne gömüleyim diye düşünmüş. Bu başarılı olmuş gibi gözüktü ama bu sıcağa kar dayanmaz!. İyi orta geldi mi geldi? Pozisyonlar geldi mi geldi. Ne eksikti şut... Onu da vuran oyuncu geldi, şutu attı, gol geldi: Adriano.
Rakip çok kötü olabilir ama onu daha kötü hale getiren iyi oynayan takımdır. Ben kötüysem beni rakip kötüye sevk ediyordur. Bu ligde 4 zayıf ekip varsa bunlardan bir tanesi Rizespor... Tek kale, sıfır pozisyon maç için hem sizin iyi, hem rakibinizin kötü olması gerekir. Rize güçlü olsa kontradan pozisyon bulurdu, o yoktu. Skora kimse aldanmasın, farka gidecek bir maç geride kaldı.
Bu rotasyon işlerini biraz daha azaltmak lazım bence Beşiktaş'ta... Atiba'yla Caner sahanın en iyisiydi.
Atiba'yı da çok beğendim. Tosic tecrübesiyle birçok kontratağı engelledi. Öyle bir pozisyon aldı ki, Ahmet İlhan'a ne göbekten, ne çizgiden fırsat tanımadı, ihtimallerini hep azalttı.
Bir de Kerim Frei bu tip maçlarda kullanılabilir.
Talisca'yla ilgili çok erken konuşmamamız lazım. Takımın dengesini bazen artı, bazen eksi yönde değiştiriyor. Gökhan'la Atiba'yı oynatmak zorunda kalıyor onunla. Oğuzhan'la Atiba'yı bırakırsam zayıf kalır diye düşünüyor çünkü, Talisca ikinci forvet gibi oynuyor. Bu da sistemde arızaya neden oluyor. Sosa öyle değildi, sağa gidiyordu, sola gidiyordu. Atiba kendine daha uygun bir formatta oynadı dün Talisca yokken...
Aboubakar, teknik mi, iyi kafa vuruyor mu, gol vuruşu iyi mi? Tartması kolay değil. Zor bir bulmaca Aboubakar... Haksızlık yapmak istemediğim için onu biraz daha izlemek istiyorum.
Adriano 75. dakikada coşkulu girdi oyuna. Bir Quaresma'ya baktım, bir Adriano'ya, fark var. Adriano ok gibi girdi oyuna ve hiç bir kalecinin çıkaramayacağı bir şut attı.. Son olarak Cüneyt Çakır hoca iyi bir karşılaşma yönetti, onun da hakkını teslim etmek lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA