Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

GS %90, Başakşehir %9, FB % 1!

Dün akşam Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi yapılan yorumlar, Galatasaray'ın böyle bir fırsat yakaladığında kaçırmayacağından çok, maçın başında işi bitireceği şeklindeydi. Sarı-kırmızılı ekibin ilk 15 dakikada rakibini bayıltacağı belliydi. Bunu Evkur Yeni Malatyaspor da bekliyordu. Ancak kalite farkı burada ortaya çıkıyor. Galatasaray'ın ikinci yarıda oyunu rölantiye alması da gayet normaldir. Buna rağmen son bölümde 3-4 tane pozisyona girdiler.
Galatasaray; hem oyuncusu, hem tribündeki muhteşem seyircisi hem de teknik direktörü Fatih Terim'le dün akşam galibiyeti hak etti. Fatih Terim'in 90+1'de 18 yaşındaki Ozan'ı oyuna alması karşılaşmanın süsü oldu. Fatih hoca güzel bir şov yaptı. Düşünsenize Ozan'ın anne ve babasını...
Sarı-kırmızılı takım, iç sahada oynadığı 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik almış, 46 gol atıp, 9 gol yemiş. Yani 49 puan toplayıp 37 averaj yapmış. Bu tablo bile şampiyonluk için büyük bir avantaj. Bunlar da yetmemiş son viraja girilirken iki çok kritik deplasmandan galibiyetle ayrılmasını bilmiş.
Gelinen noktada, Fatih hocanın bir numara katkısı oldu. Terim, yarışmacı takımlarda her zaman başarılı olur, düzlüğe girildiği zaman da coşar. Yine seyirciden 1 numara katkı geldi. Ayrıca Dursun Özbek ve Cenk Ergün'ün hakkını yememek lazım. Bu kadroyu onlar yaptı. Mali külfet getirdi ama seyirci buna bakmaz. Seyirci başarıya şampiyonluğa bakar.
Galatasaray önümüzdeki hafta deplasmanda Göztepe ile berabere kalsa kimse şampiyonluğu hak etmedi diyemez. Yenilse ve şampiyonluğu kaybetse yine kimse hak etmedi diyemez. 25 haftaya lider girmiş, son hafta da kazanırsa 26 olacak. Yani hep zirvede gezmiş. Ancak futbol öyle enteresan ki, Galatasaray 1-0 kaybeder, Medipol Başakşehir de 1-0 kazanırsa şampiyon değişecek. Bana göre Galatasaray yüzde 90 şampiyon. Başakşehir'in şansı yüzde 9, Fenerbahçe'nin şansı ise yüzde 1.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA