Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kimsesiz kaldı!

Önder Özen'in kırılma noktası, futbol şubesinin başına Ahmet Nur Çebi'nin getirilmesinde yatıyor... Eskiye dönüş ve yeniden yapılanma, yönetimin bir yıllık sistemi başarısız gördüğü algısını yaratıyordu. Özen Özen, Bilic'in desteklediği Dany transferi nedeniyle sarsılmış, Gökhan Töre'nin vurulması olayında ise büyük darbe almıştı. Ancak yaşadığı ve sorumluluğu altında olan hiçbir olay Çebi'nin göreve gelmesi süreci kadar psikolojisini yıpratmamıştı.
İstenmediğini biliyordu. Kulüpteki çalışma odasına böcek konularak dinlendiğini düşünecek ve isim zikretmeden bunu zihninde onaylayıp haberi yalanlamayacak kadar güvensiz bir ortama girmişti. Bilic ile teknik kadro konusunda yaşadığı tartışmalar ve bunların basına sızdırılması bardağı dolduran olaylar oldu.

İSTENMİYORSAM GİDEYİM
Özen, Almanya kampına gelmeden önce yeni yapılanma ve yaşananlarla ilgili Fikret Orman'la ilgili bir toplantı yaptı. Almanya'da doğruladığı üzere "Başkanım istenmiyorsam söyleyin istifa edeyim. Bu şartlarda çalışamam" dedi. Ancak Çebi'ye futbol şubesini verip kulüpteki yoğunluğunu dağıtmak isteyen Orman, kendi getirdiği Özen'i de orada tutmak istiyordu. Özen'i istemeyen, yeterli görmeyen Bilic'in yanı sıra takım ve medya ile iletişiminden memnun olmayan çok sayıda yönetici vardı. Bunu başkana iletmiş ama sonuç alamamışlardı.
Önder Özen yeni bir başlangıç için Almanya'da Bilic'le buzları eritti. Medya ile sorunları çözme gayreti içerisine girdi. Görevi bırakmayı isteyen ama yönetici arkadaşlarından "Dur nereye gidiyorsun?" diye bir tepki alamadığı için kırgın ayrılan Ahmet Kavalcı'nın yerine Mete Vardar'a yönetimin ortak kararıyla A takımın sorumluluğu verildi.

İKİ GÜN ERKEN GELİNCE...
1.5 ay önce Deniz Atalay ve Özen'in isteği ve onayıyla Yalçın Ayhan'a imza attırıldı. Ancak uzun süredir 4 kaliteli yabancı transfer söyleminde bulunulduğu için taraftarın tepkisi yükselince, Yalçın beklenmeye alındı. Yalçın, Önder Özen'den izin alarak Manchester'a gelince ipler koptu. Ancak bir farkla... İki gün erken gelen Yalçın'dan dolayı Önder Özen'in planları şaşmıştı. Bu gelişten ne Mete Vardar'ın ne Bilic'in ne de Fikret Orman'ın haberi vardı. Özen, Demba Ba transferi nedeniyle Londra'da olduğu için trafik karışmış, Yalçın iki gün sonra gelecek diye bilgilendirme yapmamıştı. Yalçın'ın takımın otobüsüyle otele gitmesi başka bir krize neden oldu. Orman, Çebi, Atalay, Vardar ve Özen arasında telefon trafiği yaşandı. Çıkan sonuç: Yalçın Ayhan geri dönmeliydi. Verilen sözler, atılan imzalar havada kalmış, Londra'daki Özen açıkta bırakılmıştı."Özen'in sinirlerini yıpratmak ve dolmuş bardağı taşırıp istifaya zorlamak" için de bu mesele kullanılmış olabilir. Ancak iki gün erken gelmenin faturasını, kişilik suikastına uğrayan Yalçın ödemek zorunda kaldı ve süreç Önder Özen'in istifasıyla sonuçlandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA