Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Türkiye'nin gururu

Beşiktaş dün geceki performansıyla futbolun beşiği İngiltere'de adeta ders verdi. Galatasaray'ın, Arsenal karşısında oynadığı futbol ve aldığı sonuç, futbolseverleri olumsuzluğa itmişti ancak siyah-beyazlı takımın, Tottenham karşısında White Hard Lane Stadı'nda 90 dakikada ortaya koyduğu mücadele hem büyük heyecan yarattı. Hem de aldığı beraberlikle gruptan lider çıkmanın insiyatifini eline aldı.
Kimileri Tottenham'ın son Arsenal maçından sadece kalecisi Hugo Lloris dışındaki 10 ismin değişmiş olmasını maçın önüne koyabilir. Ancak bu Beşiktaş'ın emeğine de ortaya koyduğu Premier Lig seviyesinin üzerindeki performansına da haksızlık olur. Maçın başından sonuna kadar oyunun mutlak hakimi Beşiktaş'tı. Özellikle ilk 45 dakikada...
Beşiktaş adına standartların altında kalan iki oyuncu Sosa ve Gökhan'dı. Bu iki futbolcunun tutukluğuna rağmen siyah-beyazlı takım, Olcay ve Demba Ba ile yakaladığı net gol pozisyonlarını sonuçlandırabilse Tottenham, Kane'nin golünün arkasına sığınmazdı. Bazen yetenek, bazen futbol şansı bu tür anlarda yanınızda olmalı. Kaleci Lloris'in maçın en iyi oyuncularından biri olması da Beşiktaş'ın performansının en büyük örneği.
Slaven Bilic, ilk yarı ceza sahasına girmeden golü bulan rakibi karşısında 65. dakikada bütün riskleri aldı. Sahanın en dinamik isimlerinden Veli'yi çıkartıp Oğuzhan'ı alarak hem 4-1-4-1'e dönerek sistem değişikliğine gitti hem de ofansif özellikli oyuncuların sayısını artırdı. Bu dakikalarda Beşiktaş oyunu göbekten açmak yerine kanatlarını iyi kullandı. İlk yarıdaki futboluyla oyundan alınması gereken Sosa, ikinci yarı kanatlara girerek yaptığı birbirinden güzel ortalarla alkış aldı. Ancak Sosa'ya, biçilen 10 numaralı mevki yerine kanat oyunculuğu daha fazla yakışır. Beşiktaş galibiyeti hak etmişti. Olcay, Demba Ba biraz becerikli olsalar farklı galibiyet çok uzak değildi. Penaltı golü ile gelen beraberlik çok kıymetli. Beşiktaş insiyatifleri yeniden eline aldı. Liderlik yolu açıldı. Şimdi kozlarını Partizan'la paylaşacak.
Hem güzel futbola doyurduğun hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğin için teşekkürler Beşiktaş... Beşiktaş insiyatifleri eline aldı. Liderlik yolu yeniden açıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA