Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Bu vedanın suçlusu Bilic

Beşiktaş tabir yerindeyse "Liverpool denizini aşıp, Brugge deresinde boğuldu..." Baş suçlu Slaven Bilic... Çok sevdiğim, değer ve de destek verdiğim Bilic hem Beşiktaş'ı yaktı, hem kendini... Hem kendini kandırdı, hem de bütün ülkeyi..
"Brugge'e saygı duyuyoruz" dediğinde samimi zannetmiş umutlanmıştım. Ancak ilk maçta başladığı yanlışlarına bir de çift forvete dönüp sistem değişikliği ekledi. Hem kendi gerçeklerini unuttu, hem de takımınınkini...
Bu takım 1.5 yıldır 4-2-3-1 oynuyor. İyi de oynuyor. Önde Veli-Atiba oynadığında vasat defansın açıklarımı da çok iyi kapatıp ileri dörtlüye müthiş bir rahatlık sağlıyordu.
Bilic bu işleyen çarkı bozdu..
İlk maçı hatırlayın Atiba'nın yokluğunda stoperde Necip-Ersan tek ön libero Veli'yle oynadı. 1-0'ı bulmasına rağmen ön liberoyu çiftlemeyi ve orta sahayı güçlendirmediği için 2 gole davetiye çıkarmıştı.
Dün gece bu aşırı özgüveni boyut değiştirdi. Forma renginin aynı olmasından mıdır? Brugge maçına Erciyes sistemi ve taktiğiyle çıktı.. 4-4-2'ye dönüp Mustafa-Demba Ba ile sahaya çıktı. Atiba'yı kulübede bırakıp Veli'yi yine yalnız bıraktı. İlk yarı Brugge sahada daha iyi oynadı, daha çok pozisyon buldu.

SUÇLU TOLGA DEĞİL...

Dün Motta'nın kişisel becerisiyle 1-0'ı bulunca. "Bu fırsat kaçmaz. Bilic ilk maçtaki hataya düşmemeli. Atiba-Veli'ye dönmeli" diye yüksek sesle söylenirken Brugge Beşiktaş'ı çözdü...
Suçlu ne Mustafa, ne taraftarın haksız yere ıslıkladığı Tolga, ne Franco, ne de hata yapan Necip!
Baş suçlu Bilic.. Hırvat hoca takımın sistemiyle ve başarılı kodlarıyla oynadı.. Beşiktaş bu kadar oynamayı, bu kadar romantizmi kaldıramadı.
Brugge'de basın toplantısında ısrarla uyarmasam, tatmin edici cevaplar alsam "Sağlık olsun" der geçerdim. Yazık oldu hem Beşiktaş'a hem Bilic'e...Çok mutsuz bir gece yaşadık. Büyük hayal kırıklığına uğradık.

En yüksek not 7
Ramon Motta

En düşük not 3
Mustafa Pektemek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA