Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Hesaplaşma zamanı

Başakşehir, Beşiktaş'ı şampiyonluk yolunda tökezletmeyi başardı. Beklentilerin üzerinde oyun kalitesi ve pozisyon zenginliği fazla bir maç oldu.. Derbilerde görülen gel-gitler yaşandı. Quaresma yetişmese Beşiktaş üç puanın yanı sıra moral ve motivasyonunu da Başakşehir Fatih Terim'de bırakabilirdi.
İlk yarı Abdullah Avcı'nın istediği şekilde gelişti. Emre-Mahmut ikilisi, Beşiktaş'ın en etkili organizasyonları yaptığı orta hattı kapattı. Sosa etkisizdi. Töre de, Olcay da bekleneni veremedi. Necip'le stoperde 1.96'lık Mehmet Batdal karşısında oyun kurmaya çalışan Beşiktaş'ta, Alexis'in de erkenden sarı kart görmesi, takımın gereğinden fazla aklının geride kalmasına yol açtı. Visca'nın golüne karşılık ilk yarının son 7-8 dakikasındaki paslaşmalar beraberlik golünü hak etmişti. Gomez'in vuruşu ters direkten auta çıkmasa ikinci yarı stratejisi farklı olabilirdi. Mahmut'un 2-0'a getiren golü hesapları bozdu. Ev sahibi oyuncuları 2-0'ın üzerine yatmaya başladığında Quaresma'nın girdikten sonra ürettiği pozisyonlar birbirini tamamladı. Bir futbolcu takımın yüzünü değiştirir mi? Dün Quaresma değiştirdi. 61'de girdi 8 orta yaptı, 5'i tehlike yarattı,1' i de gol oldu. Dün Beşiktaş'ı izleyenler Quaresma'nın oynamadığı dakikaların acısını hissediyordu. Atiba'nın attığı gol 1 puanı kurtarırken, 2 puanı kurtarmaya yetmedi. Şenol hoca Kerim Frei'yı da oyuna alsa 2'ye +1 daha farkındalık yapabilirdi... Güneş, 3-4 oyuncuyla hesaplaşmalı ki (!) Beşiktaş adına hesaplar şaşmasın!
Hakem Ali Palabıyık'a gelince... Yürekli bilirdik ama Batdal'ı atamaması, Mahmut'un sarı-kırmızı arası kart gerektiren ayağa bastığı pozisyona sessiz kalması, F.Bahçe'nin penaltılarını andıran pozisyonda Cenk'e yapılan hareketi es geçmesi kendisine hiç mi hiç yakışmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA