Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kavgalarla gelen mutlu son

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ekibi ile birlikte bir stratejisi toplantısı gerçekleştirerek ikinci yarı ile ilgili tarihi kararlar aldı. Şenol Güneş ve yardımcısı Tamer Tuna'nın da içinde olduğu bu strateji hayata geçirildi.
Öncelikle prim sistemi değiştirildi.
Daha sonra bankamatik modeli olarak değerlendirilecek bu sistemde, maç kazanılır kazanılmaz, ertesi gün oyuncuların hesaplarına primler yatırılacaktı. İkinci olarak takımın üzerindeki stresin alınması için bir takım yollar belinlenmişti. Bunlardan biri, Vodafone Arena'nın ön plana çıkarılması ve Nevzat Demir'de iç huzurun daha yoğun yaşanmasıydı. Bu noktada Kasımpaşa maçında kaybedilen puanlar, sonrasında kriz yönetimi oluşturuldu; "Kasımpaşa maçı unutturulacak!" Bu kritik bir müdahaleydi.
Takım 5 dakika statta gezdirildi. Oradan Swiss Otel'de yemeğe alındı. Mesaj şuydu:
"Yaşacağınız atmosferi hayal edin, şampiyonluğu hayal edin." O dönemde bu karar çok eleştirildi ancak Beşiktaş takımı bu kritik sarsıntıyı çok iyi atlattı.

ŞAMPİYONLUK GÖZYAŞLARI
Akhisar maçında takım yenik durumdayken Serdar Kurtuluş'un gözyaşları objektiflere yansımıştı. Karşılaşma berabere bitmiş, kamuoyunda 'Beşiktaş şampiyonluğu yine mi kaybediyor?' sesleri yükselmeye başlamıştı.
Serdar'a soyunma odasında 'Neden ağlıyorsun?' diye sorulduğunda, "Hep böyle şampiyonluğu kaybediyoruz. O anlar aklıma geldi" cevabını verdi. Tamer Tuna ve Güneş ise oyunculara, "Biz bugün puan kaybetsek bile o şampiyonluğu asla kaybetmeyeceğiz' mesajını aşıladı. Beşiktaş'ta şampiyonluğa olan inanç azalmamıştı.
Güneş ve ekibi Nevzat Demir'de rahat bir görüntü veriyordu. Orman ve yöneticiler bir strateji dahilinde ziyaretler yapıp hiç konuşmadan gülücükler dağıtılıyordu.

SOĞUKKANLI ŞENOL GÜNEŞ!
Ve Güneş'in, soğukkanlı yaklaşımı kendini göstermeye başladı. Özellikle 11'de şans bulamayan oyuncular şampiyonluktan pay alma hissiyle sahada olmak istiyordu.
Tolgay'ın Olcay ile Veli'nin de Cenk ile tartışması kamuoyunda, 'Beşiktaş stersi kaldıramıyor' gibi değerlendirilse de takımda Güneş ve ekibinin yüzü gülüyordu.
Bu kavgalar ne ilk ne de sondu. Bunlar şampiyonluktan pay almak isteyen sahada kazanma karakterini gösteren oyuncuların tatlı didişmeleriydi. Güneş, Orman'a "Bu kavgalardan sonra şampiyonluğa olan inancım bir kat daha arttı. Bu hırs ve istek bizi sona ulaştıracak" demişti. Ve Şenol Güneş, şampiyon olana kadar coşkuyu içerde yaşamayı tercih etti.

YARIN

Bursa maçında Mario Gomez ve Cenk Tosun neden ağladı?
Stadın şampiyonluğa etkisi...
Güneş'in şampiyonluk konuşması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA