Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Türkiye’ye Güneş doğdu

Milli Takım, Arnavutluk ve Moldova engellerini aşarak, EURO 2020 yolunu aydınlattı.
Haziran ayında 4 yıllık asli görevine başlayacak olan Şenol Güneş, bir süredir futbol ekseninde milletin üzerine çöken karamsar tabloya güneş gibi doğdu. Birçok futbolsever, Haziran ayındaki, değil grubun, şampiyonanın favorisi Fransa ve ardından İzlanda ile oynayacağımız maçları bekleyelim, görelim diyebilir! Temelde haklılık payları var. Ancak bu bakış açısı Güneş'in dokunuşunu, tercihlerini, sahaya yüreğini koyan, elinden geleni yapan oyuncuların emeklerini gölgede bırakmamalı.
Hep eleştirdiğimiz konu saha sonuçlarından önce oyuncuların beklenen yeterli mücadeleyi vermemesi, yani yüreklerini sahaya yansıtamamasıydı.
Şimdi bu görüntü yıkıldı. Emre, Burak, Gökhan ve Cenk gibi tecrübeli oyuncuların da katkılarıyla iki maçtır kazanmak için yüreğini ortaya koyan bir Milli Takım izledik.
Milli Takım'ın oyun ve taktik büyüklük anlamında sıkıntıları yok değil. Defans hattı çok güven vermiyor.
O bölgede tecrübeye ve daha fazla birlikte oynamaya ihtiyaçları var. Hızlı oyunculara karşı reflekslerimiz zayıf. Orta saha ve hücumda iyiyiz. Cengiz Ünder geldiğinde daha nitelikli işler çıkarabiliriz.
Dorukhan ve Hasan Ali'yi de çok beğendim. Üstüne koyarak gidiyorlar.
"Görev verilmez, alınır" derler...
Şenol Güneş iki maçlık görevle Arnavutluk ve Moldova maçlarına verilse de bir milletin hayalleri, bir ulusun beklentileri artık ona teslim. Bu ülke mazeret değil ay-yıldızı EURO 2020'de görmek istiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA