Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Önce hakem sonra oyun

Önce 'Elit hakem' Bahattin Duran'ın maçta yaptığı iki büyük hatadan başlayalım... Trabzon'un yediği ilk golde asisti yapan İlhan Parlak ofsayt pozisyonundaydı. İkinci yarıda Vittek'in ceza sahası içerisinde çekilerek düşürülmesine ise seyirci kaldı. Vittek'in pozisyonu penaltıydı. Hakem yanlışlarına rağmen Karabük'ün aldığı skor oynadığı oyunla doğru orantılı. Çünkü özellikle ilk yarıda, eksiklerine rağmen (LuaLua, Mabiala ve Shelton) topla daha fazla oynayan takımdı. Orta sahaları dirençli ve mücadeleci oyunculardan kurulu. Top rakipteyken bütün olarak takım savunmasını çok iyi uyguladılar ve kenarları iyi kapattılar. Kazandıkları toplarda da İlhan Parlak ve Ahmet İlhan gibi çabuk oyuncularını maç süresince savunmanın arkasında topla buluşturmayı denediler.
Sezon başından beri Trabzon'un dengeli bir takım olmadığını belirtmeye çalıştık. Trabzonspor'un dün sahaya çıkan ilk 11'inde orta sahanın aynı bölgenin oyuncuları olan (ilerideki hücum oyuncusuna yakın) Sapara, Alanzinho, Adrian ve sonradan oyuna giren Colman'dan oluştuğunu gördük. Alanzinho ve Sapara savunmanın önünde, Adrian ise Vittek'i destekleyen oyuncu. Böyle bir orta sahayla top rakibe geçtiği zaman rakipten topu kazanma adına mücadele eden oyuncunuz doğaldır ki yok.
Ofansif anlamda Alanzinho'nun ilk yarıda driplinglerle getirip Vittek'in beraberlik golünü attığı pozisyondan başka ne Adrian ne de Sapara üretken değillerdi. Kenarlardan Serkan atak girişimlerini sıkça yapmaya çalıştı fakat topu arkadaşlarıyla buluşturamadı. Emerson ise her zamanki görünümündeydi! Olcan ve Yasin de hiçbir katkı yapamadıkları için Vittek ileride yalnızları oynadı.
İkinci yarıda yoğun baskı oldu. Vittek'le yakalanan pozisyonlar var ama baskıya rağmen final paslarındaki yetersizlik sebebiyle skoru değiştiremediler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA