Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Önemli galibiyet

Trabzonspor, Eskişehir'e gelinceye kadar dış sahada 7 maçta 6 yenilgi aldı. Ligdeki konumu açısından mutlak puan alınması gerekliydi. Ve nihayet Mersin'de aldığı 3 puandan sonra bu maçta şeytanın bacağını kırarak alınan üç puanla küme düşme hattından tamamen uzaklaştı. Trabzonspor maça Adrian'ın attığı mükemmel frikik golüyle 1-0 önde başladı. Golden sonra Eskişehirspor bütün riskleri aldı. Önde baskı kurmaya çalıştı, savunmasında ise büyük boşluklar bıraktı. Trabzonspor yakaladığı pozisyonlarda final pası yetersizliği yüzünden kendilerini rahatlatacak ikinci gole ulaşamadı. Savunmada Giray ve Mustafa Yumlu günümüz futbolun savunma oyuncuları değil. Uyumları yok. Dün yine çok basit top kayıpları yaptılar. İlk toplara zamanlama yanlışlıkları yüzünden yaptıkları fauller, rakibe avantaj sağladı.

POTUK VE ZENGİN OLMAYINCA...

Eskişehirspor'da Alper Potuk gibi hücumu organize eden bir oyuncunun yokluğu önde daha fazla etkin olmamalarının en büyük nedeniydi. Adam eksilten özelliğiyle takımına katkı yapan Erkan Zengin'de sakatlanarak oyundan çıktıktan sonra hücum girişimlerinde ilk yarıda 42. dakikaya kadar gol pozisyonu üretemediler. İkinci yarı 1-0'lık yenilgiden kurtulabilmek için Eskişehirspor, daha fazla baskı kurmaya çalıştı. İki kenardan ve orta bölümden önde görev verilen Nuhiu'ya atılan uzun toplarla sonuca gitmeye çalıştılar. Trabzonspor ise oyunu tamamen kendi alanında kabul etti. Hücuma çıkışlarda ise çok büyük pas hataları yaptıkları için Eskişehirspor ilk yarıya göre Trabzonspor ceza alanı içinde daha etkili oldu. Onur'un kurtardığı iki kritik gol pozisyonu var. Sonuçta oynanan oyundan çok şu an gerekli olan 3 puanın alınması daha önemliydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA