Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Geçen yıl olan sorunlar hala devam ediyor

* İlk hazırlık dönemi tamamlandı. Bu hafta maç var, sizce takım yeterli durumda mı?
Yeterli olduğunu söyleyebilmemiz son derece zor. Çünkü hala geçen yıldan gelen sıkıntılar var. Bilindiği gibi geçen sezon ligde istediği sonuçları alamamanın ötesinde yapılan yanlış yabancı transferler vardı. Yabancıların elden çıkarılamaması önümüzdeki sezon için yeniden yapılanmasında şuan gelinen noktada en büyük engeli.

TRABZON İÇİN YETERLİ DEĞİLLERDİ
* Zokora, Cech, Bamba, Emerson, Sapara, Janko UEFA'ya bildirilmedi. Sizce Trabzonspor bu isimleri arar mı?
Bu isimleri transfer ederken nasıl bir planlamanın içinde olduğunu doğrusu merak ediyorum. Çünkü bu oyuncuların gerek yaş, gerekse aldığı garanti para yani maaşlarını göz önüne getirdiğimizde, uzun süreli bir anlaşma yapılması bugün kulübü içinden çıkılmaz bir duruma soktu. Saha içi performanslara bakıldığında bu isimlerin hiç istenilen düzeyde olmadığı gerçeği var. Yoklukları eksiklik yaratmayacaktır.

DERRY MAÇI HER ŞEYİ GÖSTERECEK
* Mustafa Akçay geride kalan zaman diliminde nasıl bir takım yarattığı izlenimi verdi?
Bu soruya yanıt vermek için çok erken. Aykut Demir, Batuhan ve 1461'den alınan oyuncular dışında dış transferde en sessiz takımlardan birisi. Ayın 18'i ve 25'inde yapacağı Derry City karşılaşmalarından sonra genel yapıyı görebilme şansımız biraz var. Hepimiz bekleyip neler olacağını izleyeceğiz.

* Derry City maçında, Trabzonspor'dan beklentiniz ne?
Rakip takım kapalı kutu. Liginin devam etmesi kendileri için Trabzon'a göre daha hazır olmalarına neden. Avantaj formda oldukları için onlardan yana. Geçen sezon Videoton'a karşı yaşadıklarımız ortada. Trabzon hazır olmamasına rağmen konsantrasyonunu sağlayabilse ve sahaya yansıtsa o gün turu geçebilirdi.

REKABET ORTAMI YARATILAMADI
* Takıma Aykut, Batuhan dışında transfer yapılmadı. Sizce eksikler kapatıldı mı?
Yabancı oyuncuların çokluğu eksiklerin kapatılmasını zora sokuyor. Kadro genel yapısı rekabet ortamını yaratabilecek sayısal çoğunluğa ulaşmış değil. Gönderilmek istenilen oyuncularla yollar hızlı şekilde ayrılarak, kadroyu zorlayacak isimlerin gelmesi ve rekabetin oluşması lazım. Aksi taktirde eksikleri kapatmak mümkün değil.

TOLGA'NIN GİTMESİ LAZIMDI
* Gitmek isteyen Tolga Zengin takımda kaldı. Bu psikolojiyle faydalı olur mu?
Tolga'nın ailesel problemleri vardı ve bu nedenle izin verilmesi daha doğru bir yaklaşım olurdu. Fakat Beşiktaş ile görünen o ki mali konularda anlaşmazlıklar yaşandı. Tolga'nın bana göre bu durumda etkilenmemesi mümkün değil ama Tolga gerçek anlamda tam bir profesyonel. Görev verildiğinde en iyi şekilde yine her zaman olduğu gibi takımına önemli katkılar yapacaktır.

YÖNETİM HAZIRLIKSIZ GELMİŞ
* Yönetimin 1.5 aylık performansını nasıl görüyorsunuz?
Bu yönetimin hazırlıksız bir şekilde geldiği ortada. Şike sürecinden başka konuştukları herhangi bir söz yok. Kısa, orta ve uzun vadede neler yapacaklarına ilişkin gerek görsel gerekse yazılı basında hiçbir sözlerini hala göremedik. Eğer belirli bir plan ve programınız yoksa günlük politikalarla bir kulüp yönetmek, kurumsallaşmayı hayata geçirmek mümkün değildir.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA