Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sonuç önemli

Dün alınan sonuçtan sonra Trabzonspor, gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. Maçın ikinci yarısının 70 ile 79'uncu dakikaları arasında beklenen goller geldi. Malouda'nın büyük katkısı olan ve rakibin ayağına çarparak ağlara giden golle 1-0 öne geçtiler. Sonra yine Malouda'nın getirdiği topla Olcan skoru 2-0'a getirip takımı rahatlattı.
Bu sonuç Avrupa Ligi'nde yola devam etmek için büyük önem taşıyor. Fakat oyunun geneline baktığımızda olumlu birşeyler söylemek son derece zor. Çünkü maçın özellikle ilk yarısında oyunda üstün olan takım Legia Varşova'ydı.
Trabzonspor, oyunu kendi alanında kabul etti. Savunmasından çıkarken Bamba'nın kaptırdığı iki top var. Varşova'nın önde becerikli oyuncuları olsa ilk yarıda herhalde sonuç çok daha farklı olabilirdi.
Zokora ve Colman savunmadan şikayet ederek savunmaya yardım etmeye çalıştılar. Bu da Varşova'nın daha fazla baskı kurmasına neden oldu.
Olcan, Malouda, Adrian ve Henrique'nin arasında hiçbir uyum yoktu. İki pası bir arada yapamadılar. Aldıkları her topu da çok kolay kaybettikleri için rakip çok fazla hücum girişimlerinde bulundu. Özellikle Trabzonspor'un sol kenarını kullandılar. Dönen topları da aldıkları için bir iki kez önemli gol fırsatları yakaladılar.

İLERİDE BU YETMEZ
İkinci yarıda Legia Varşova'nın temposu düştü. Trabzonspor, ilk yarıya göre daha çok alanda daha fazla görülmeye başladı. Önce Henrique ile gole yaklaştılar, sonra da Malouda ve Olcan'la maçın sonucunu tayin eden golleri buldular. Artık kalan iki karşılaşmada kendileri için çok daha rahat oynama şansı var. Fakat yukarıda belirttiğim gibi daha farklı görüntülerin ortaya çıkması gerekli.
Gruptan çıktıktan sonra daha dişli rakiplerle karşı karşıya gelineceği düşünüldüğünde şu anki görüntüleriyle işinin kolay olmadığı gerçeğini kimse gözardı etmesin.

MAÇIN ADAMI: MALOUDA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA