Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Tebrikler... Ama futbol seviyesi yükselmeli

Önce bir tespit yapalım. Trabzonspor'un bu sezonki görüntüsünü ve kadrosunu düşündüğümüzde UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkması başarıdır. Nereye kadar gider sorusu için de yorum yapmak kolay değil ve sağlıklı olmaz.
Gelelim dünkü maça; Lazio ligde altı maçtır galip gelemeyen ve İtalyan basını tarafından eleştirilerin odağı olan bir takım. Mustafa Akçay cezalı Zokora'nın yerine Aykut Akgün'e ve uzun bir aradan sonra Alanzinho'ya ilk 11'de yer verdi. Trabzonspor'un sahadaki 11'ini göz önüne getirdiğimizde en fazla sıkıntı çekeceği alanlar iki kenar olarak öne çıktı. Çünkü Alanzinho top rakipteyken savunmalara çok fazla yardımcı olan oyuncu değil. Bir de Alanzinho'nun maç eksiği ve fiziksel yetersizliği vardı. İlk yarıda ev sahibi Lazio, Alanzinho'nun boşalttığı alanlardan Luis Cavanda ile zaman zaman etkili oldu. Lazio'nun gole yaklaştığı ilk pozisyon ise serbest vuruştan gelen kenar ortasından geldi. Olcan ise hem savunmaya çok yardımcı oldu hem de hücumda pozitif görüntüler verdi. Özellikle ilk yarıda hücuma önemli katkılar yaptı. Orta alanda Colman'ın yükselen bir formu var. Sakin, akılcı bir oyun ortaya koydu. Zaman zaman da rakipten kritik toplar aldı. Malouda ise ligdeki görüntüsünden uzaktı. Henrique önde basit top kayıpları yapmasa Trabzonspor takımı hücumda daha etkili olabilirdi.

BOSİNGWA HATALAR İÇERİSİNDEYDİ
Savunmada Bosingwa çok büyük hatalar içerisinde görünürken Bamba ve Mustafa Yumlu ikili mücadelelerde rakiplerine üstünlük kuran oyunculardı. Alınan bir puanla gruptan birinci olarak çakma başarısını gösteren Trabzonspor takımı teknik direktörü Mustafa Akçay ve futbolcularını kutluyorum. Grubunu lider bitirmeyi başaran Trabzonspor artık UEFA Avrupa Ligi'nde elemeli maçlara geçti. Daha fazla üst turlara gidebilmek için çekeceği kura da doğaldır ki büyük önem taşıyor... Trabzonspor'un yoluna devam etmesi için futbolunu da daha üst seviyeye çıkarması gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA