Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Temiz futbol bir hayal!..

Öncelikle bir gerçeği vurgulayalım: Fairplay ruhu, temiz futbol, iyi oyun, bunlar bu ülkede bir hayal. Vur kır parçala bu maçı kazan sosu, makyavelizm bir yaşam biçimi. Böylece Süper Lig'e gelen yabancı oyuncuların geldiği zamanla aradan geçen 2-3 aylık süre içerisinde büyük değişim gösterdikleri gerçeği var, örneğin Drogba. Dün her pozisyonda topu kaybettiği anda hakeme isyan etti. Ve maç boyu hakemle oynadı. Fakat Fırat Aydınus daha önce çıkartması gereken sarı kartı her nedense maçın son dakikalarında gösterdi.
Aynı Aydınus ilk yarıda Melo'nun Olcan'a yaptığı sert ve kasti faul pozisyonunda göstermesi gereken kırmızı kartı bir kenara bırakın sarı kart bile göstermedi. Trabzonspor kendi alanında oyunu kabul etti, ortayı Zokora ve Aykut'la iyi kapattılar. Bamba bana göre geldiği günden bugüne kadar en iyi oyununu oynadı. Rakibin 2 gollük atağını başlamadan bitirdi ve hava toplarında da büyük üstünlük kurdu.

ONUR KIVRAK OLMASA...

Eğer Colman, Muslera'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü yapsa maçın sonucu bu olmazdı. Trabzonspor'un ilk yarıda en büyük hayal kırıklığı yaratan iki ismiyse Olcan ve Yusuf'tu. Ne önde top tutabildiler ne de topla buluştuklarında ofansif anlamda katkı yapabildiler. İkinci yarı ise gelgitlerle geçen bir oyun oldu. Henrique'nin Yusuf'un ortasına vurduğu kafayı Muslera çıkardı ve sonrasında Trabzon savunmasında derinlik kaybolduğu için Burak'la G.Saray öne geçti. Olcan'la yakalanan beraberlik golünden sonra ise yenilen ikinci golde savunmanın yerleşme hatası büyük rol oynadı. Trabzon adına Onur, Sneijder'in 3 şutunu engelleyerek farkın açılmasını önledi.

MAÇIN ADAMI: ONUR KIVRAK

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA