Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Coşkulu ve ümitli

Bu maç bizlere bir kez daha gösterdi ki Trabzonspor, her geçen gün oyun bazında olumlu sinyaller veriyor. Karşılaşmayı iki devre olarak değerlendirmek gerekiyor. Birinci yarı oyunda coşkusu ve kazanma azmi son derece üst düzeyde bir Trabzonspor izledik. Teknik Direktör Ersun Yanal ile birlikte oyun anlayışında Trabzonspor lehine çok önemli değişimler var. Rakip alanda oynamak, rakibe baskı yaparak top kazanma ve çabuk hücuma çıkma, rakipten dönen ikinci topları alma... Bunlar dünkü maçın ilk yarıdaki görüntüleriydi. Cardozo'nun attığı birinci golden sonra bordo-mavililer, Gençlerbirliği'ne kendi alanında baskı yaparak kaptıkları her topta hızlı hücum girişimlerinde bulundular.

SEFA BÜYÜK KATKI YAPTI

Atılan ikinci gol serbest vuruştan, üçüncü golde ise Sefa'nın büyük katkısı vardı. Sefa, bugüne kadar en iyi performansını gösterdi. Ve bana göre Cardozo ile birlikte takıma en fazla katkı yapan oyuncu oldu. Fiziksel anlamda kendisini biraz daha geliştirdiğinde çok daha önemli katkılar yapacağı düşüncesindeyim.
İkinci yarıda ise ilk yarıdaki görüntünün aksine oyunda topla daha fazla oynayan takım Gençlerbirliği idi. Trabzonspor, zaman geçtikçe fiziksel düşüşler içerisinde olduğu için Gençlerbirliği, gerçekleştirdiği hücumlarda daha fazla boş alan bulmaya başladı. Direkten dönen ve Fatih'in kurtardığı toplardan sonra Gençlerbirliği'nin golü geldi.
Alınan bu sonuçtan sonra artık Beşiktaş maçı Trabzonspor için çok daha önem taşıyor. Bu maçın ilk yarısındaki görüntülerin camiaya ümit verdiği bir gerçek. G.Saray'dan sonra alınacak bir derbi galibiyeti daha camiayı iyice havaya sokacaktır.

TAKIM ÜMİT VERİYOR

Her şeyden önemlisi ise futbolcuların takım olma ve birlikte oynama düşünceleri her geçen gün daha da gelişiyor. Bu da yarınlar adına çok daha ümit veren bir durum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA