Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bu kurgu ile zor!

Son 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlik ile Trabzonspor 17 puan topladı. İkinci yarının en fazla puan toplayan takımı... Yalnız alınan sonuçlar her ne kadar başarı gibi değerlendirilse de bu maçlarda oynan oyun tatmin edici olmaktan çok uzaktı. Mehmet Ekici'nin bireysel becerisi ile kazandırdığı maçlar var. Örneğin; Karabük ve Mersin gibi... Dün de Mehmet Ekici, sahneye çıkmadığı için böyle bir sonuç doğaldır ki ortaya çıktı. Ersun Yanal'ı galip gelinen maçlardan sonra bile eleştirdik. Çünkü bu oyun kurgusu ile özellikle kapanan takımlara karşı pozisyon üretmede yetersiz kalacağı gerçeği vardı. Onun için Bosingwa'nın savunmanın göbeğinde değil, kendi gerçek yerinde yani savunmanın sağında oynaması gerektiğini yazdık, çizdik. Çünkü dün sahaya çıkardığı 11'de iki kenarı göz önüne getirdiğimizde, Salih Dursun önünde Sefa, diğer tarafta ise Mustafa Akbaş ve Erkan Zengin... Salih ve Mustafa Akbaş'ın, ofansif anlamda takıma hiçbir katkıları yok. Erkan ve Sefa ise adam eksiltemedikleri için Antep savunmasının dengesini bozamadılar. Orta sahada Fatih Atik ve Medjani rakibi karşılayan iki oyuncu olmaları dışında, ofansif anlamda yetersizlerdi. Bir tek Mehmet Ekici'nin kişisel performansı sonucu değiştirebilirdi. O da Gaziantepli oyuncular tarafından etkisiz hale getirildi.
Geriden ve orta alandan Cardozo'ya atılan uzun toplarla sonuca gitme yanlışlığı 90 dakika süresince tekrarlandı durdu. Trabzonspor, ikinci yarıya üçlü savunmaya dönerek çıktı. Deniz Yılmaz'ı oyuna alarak ikili forvete döndü. Fakat yapılan değişiklikler bile oyunda Trabzon adına olumlu görüntüler ortaya çıkarmadı. Eğer ikinci yarı Gaziantep ataklarda daha becerikli olsa sonuç daha erken belli olabilirdi. Yalnız Trabzon'un yediği birinci golde bana göre Mustafa Akbaş'a yapılan hareket fauldü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA