Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sistem sorunu

İlk yarı bittiğinde herhalde herkes Trabzonspor'un sezon başından beri en iyi oyununu ortaya koyduğunu söylerdi. Ama futbol herkesin bildiği gibi tuhaf bir oyun. İlk yarı girilen gol pozisyonlarından başka Mustafa Yumlu'yu ceza alanı içerisinde yapılan hareket var ki, buna hakem nasıl penaltı vermez anlamak mümkün değil. Herhalde geçen yılki gibi hakemlerin yanlış kararları hep Trabzonspor aleyhine olacak!
Alanyaspor'un Emre ile kazandığı golde Onur'un hatası büyük. Maçın kırılma anı olarak değerlendirmek gerekir. Çünkü Trabzonspor geriye düştükten sonra tekrar ayağa kalkabilecek yeterliliğe sahip değil. Trabzonspor'un ilk yarı doğruları, oyunda daha fazla. Bunun en büyük nedeni, orta alan performansıydı. Aytaç bu alanda kilit isim olarak öne çıktı çünkü savunmada stoper özellikli üç oyuncu var.
Mustafa Yumlu, Durica ve Uğur'un top kullanma yetenekleri sınırlı. Aytaç, rakip ataklarda doğru pozisyon almanın yanında, pas organizasyonunda ilk yarı çok başarılıydı. Onazi kendisine zaman zaman yardımcı oldu fakat önde yine etkisiz göründü.
İkinci yarı yenilen ilk golden sonra Alanya savunmasını kaleye çok yakın kurdu, Trabzonspor da riskli bir oyun anlayışına döndüğü için ilk yarıya göre daha etkili ataklar üretti. Önde kaptırılan toplar Trabzon savunmasının dengesiz yakalandığı anda ikinci golü bulan taraf oldular.
2-0'dan sonra Trabzon'un saha içi organizasyonu tamamen dağıldı ve rakibin üstüne şuursuzca gitmeye başladılar. Sefa Yılmaz'ın attığı golle 4. haftada 3. mağlubiyetlerini aldılar. Ersun Yanal artık kadrosundaki oyuncu yapısına göre bir sistemde karar vermeli. Çünkü her hafta yapılan oyuncu ve sistem değişiklikleri problemleri de beraberinde getiriyor. Trabzonspor'un kadrosuna baktığımızda yapılan yabancı transferler üst düzey oyuncular değil. Ancak bir sistem içerisinde yararlı olabilecek yeterlilikleri var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA