Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Kusursuz orta saha

Bugüne kadar Türk takımlarına 5 maçta hiç yenilmemiş, evindeki iki maçı da gol yemeden kazanmış, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mağlup olmamış Schalke'yi Almanya'da deviren G.Saray, daha ilk düdükle "Oyunu dikte edeceğim" diyordu. İlk maçtaki 11'den tek fark Sabri'nin yerinde Eboue'nin olmasıydı. Ama oyun çok farklıydı. Orta alanda Hamit- Melo-Selçuk kusursuzdu; Höger ve Neustaedter'in duran toplar dışında ileri çıkışlarına izin vermiyor, öndeki dörtlüyle pas trafiğine de kırmızı ışık yakıyorlardı. Selçuk ve Hamit'in ofansif katkısı da büyüktü. İki bek Eboue ve Riera da çıkışlarıyla hücumu genişletti.
Alman ekibi de golü isteyerek başladı. Duran toplarda 5-6 adamını ceza alanına göndermenin ödülünü Neustaedter'in golüyle aldı. G.Saray, geriye düşmesine rağmen bozulmadı. Hamit'in direğe vurduktan sonra filelere giden füzesi Şampiyonlar Ligi kariyerinde ikinci golüydü. İlkini de bu statta, Schalke formasıyla Milan'a atmıştı. G.Saray Süper Lig'in krallığıyla yetinmeyip Şampiyonlar Ligi krallığına gözünü diken Burak ile ikiyi buluverdi. Kolay değil, devler liginde üst üste 6 maçta 8 gole ulaşmak. Bu gol kesinlikle rastlantı değildi. İlk 13 dakika sol çaprazdan Drogba ve Selçuk Hildebrand'ı geçememiş, Burak da bir kez aynı noktada topu önüne alamamıştı. 35'te Sneijder'in vuruşu kılpayı dışarı gitmişti. Schalke'nin bölgedeki zaafını iyi çalışmış olan G.Saray, beşinci girişiminde golü de buldu.

MUSLERA ÖNDERLİĞİNDE DİRENDİ
İkinci yarı Fuchs'u sahaya sürüp sol kanada da işlerlik kazandırmak isteyen Schalke önünde 52'de Burak'ın üçü bulup işi bitirmesini yine Hildebrand müthiş bir refleksle önledi. 63'te Bastos'un golü Schalke için umut ışığıydı. Kalan sürede Schalke yüklendi, G.Saray Muslera önderliğinde direndi. Uruguaylının başlattığı atakta Umut ile son sözü söyleyip üst üste üçüncü deplasman galibiyeti ile son sekize kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA