Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

İki teknik adam da hatalar yaptı!

Teknik adam hataları iki tarafı da birer puana razı etti. Ne var ki üzülmesi gereken esas taraf Riekerink.

Maç öncesi birçok yazarın, birçok taraftarın fikri Beşiktaş'ın Galatasaray'a karşı rahat üstünlük kuracağı, Vodafone Arena'daki diğer mücadelelerdeki gibi maçın başında rahat gol bulacağıydı. Fakat futbol kağıt üstünde değil, sahada oynanıyor. Belli ki Beşiktaşlı futbolcular da kendilerine fazla güvendiler ve favori olduklarını düşünüyorlardı. Fakat son 5-6 yıldır derbilerde iyi performanslar çıkaran Galatasaray, zorluk derecesi yüksek ve sert maçlarda olduğu gibi yine iyi iş çıkardı. Topun kıymetini bildiler, ayağa oynadılar, özellikle savunmadan çıkarken, riske girmeyip fırsatları değerlendirdiler.
Beşiktaş'ta ise özellikle Caner ve Gökhan, savunma hatalarıyla dikkat çekti. Bruma'nın kazandırdığı kornerde Sneijder iyi kesince ön direkteki karışıklıktan seken topun kokusunu alan Eren Derdiyok arkada golünü attı. Eren gol haricinde de iyi bir santrfor olduğunu gösterdi. Marcelo ile boğuştu, mücadele etti, arkadaşlarına servis yaptı, faul aldı. Bruma da derbi tarihine geçecek bir slalomla farkı ikiye çıkardığında artık ipler tamamen Riekerink ve öğrencilerinin elindeydi, ilk yarı biterken..
Sahaya yanlış bir kadro ile çıkan Şenol Güneş kulübedeki yıldızı Talisca'ya ikinci yarıda forma verip oyuna hareket getirmeye çalıştı. İkinci devrenin başında da Galatasaray rakibine pek pozisyon vermiyor gibi görünüyordu fakat Riekerink, yorulan oyuncularını değiştirmekte çok geç kalınca tablo değişti. Yani Şenol Güneş'in imdadına Riekerink yetişti! Beşiktaş toparlandı, seyirci desteğini de alıp baskı kurdu. Saldırdıkça saldırdı.. 70. dakikada 2-0 önde olan Galatasaray, 79'da Josue ve Cavanda girdiğinde üstünlüğünü kaybetmişti. Rakibin zaafını çok iyi değerlendiren Beşiktaşlılar tıpkı Galatasaray gibi ilk golünü kornerden Marcelo'yla bulurken, ikinci golde de Chedjou'nun pozisyon hatasından faydalanan Cenk'le beraberliği buldu. Karşılıklı teknik adam hataları iki tarafı da birer puana razı etti. Ne var ki üzülmesi gereken esas taraf şüphesiz Riekerink ve talebeleri… Son cümle de son dakikada iki topu kurtaran Fabri ve Muslera'ya.. Maçın kaderini tayin ettiler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA