Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Eto’o mu bitti hayaller mi

“Eto’o olsaydı atardı” diyerek de Haziran ayı gelmez. Kimin B planı var göreceğiz…

Bu transfer döneminin paylaşılamayan adamı Samuel Eto'o'ydu. Gece gündüz yazıldı.. Bitti, bitiyor dedik.. Bir kolundan Beşiktaş, diğerinden Trabzonspor çekti, yetmedi, bir ayağına Başakşehir tutundu, bir diğerine de "Biz istemedik" deseler de Galatasaray. Sonunda ne oldu dün Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk çıktı ve "Eto'o'yu satmıyoruz. Takımda kalacak", Eto'o da "Antalyaspor'da kalıyorum" dedi. Günlerdir Kamerunlu golcünün takımlarının formasıyla atacağı golleri hayal eden başta Beşiktaşlılar olmak üzere dört kulübün taraftaları da "Şimdi ne yapacağız?" diye sormaya başladı.
Madalyonun bir yüzünde son 15 yılın dünyada en klas golcülerinden bir olduğu gerçeği var Samuel Eto'o için. 36 yaşında ama profesyonel yaşantısını doğru düzenlediğinden Antalyaspor'daki performansıyla hangi takıma giderse, şampiyonluk şansını arttırır fikri her zaman kabul görüyor. Oyun zekası, son vuruşlardaki ustalığı, tribünlere getireceği hava… Tüm bunlar Kamerunlu efsane golcüyü hala futbolumuzun vitrininde önlerde tutuyor. O zaman sorulması gereken soru şu; Beşiktaş sezon başında neden Aboubakar'a kiralama bedeli olarak 3 milyon Euro ödeyip bir de 3 milyon oyuncuya verdi. Trabzonspor da sezon başında bu teklifi yapamaz mıydı? Galatasaray sürekli sakatlandığı bilinen Sigthorsson'a milyonları dökeceğine Temmuz ayında Eto'o'ya "Gel Drogba'dan sonra tribünlerin yeni sevgilisi ol" diyemez miydi?
Bütün bunlar plansızlığın eseri. Deniz bitti kara göründü artık Türk futbolunda. Kaliteli bir golcünün fiyatı 20 milyon Euro'dan başlarken böyle bir transferi yapması mümkün olmayan kulüpler kısa yoldan günü kurtarmak için Eto'o'nun peşine düştüler. Düşünün, akıllı transfer politikası sayesinde oluşturduğu istikrarlı kadrosuyla şampiyonluk hayali kuran Başakşehir bile Eto'o'ya talip oldu.
Antalyaspor Başkanı "Satmıyoruz" dediği Eto'o için bu kararından vazgeçmezse önümüzdeki hafta bakalım bu dört kulüp ne yapacak? Gelecek hafta lig maratonu kaldığı yerden devam ediyor. "Eto'o olsaydı atardı" diyerek de Haziran ayı gelmez. Kimin B planı var göreceğiz…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA