Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Birlik olmazsa Beşiktaş un helvası gibi dağılır!

Teknik direktörler maçlardan sonra sahada oynanan futbolu analiz etmek yerine camialarına yönelik mesajlar vermeye başladı. Son örnekler Fatih Terim ve Sergen Yalçın... İki isim de hem Galatasaray hem Beşiktaş için önemli. İkisi de taraftara hitap etti. Yönetimleri bir kenara koyup, konuyu taraftara getirdiler. Galatasaray ateşkes ilan etti, konu şimdilik kapandı. Başkan Mustafa Cengiz, Fatih Terim ile bire bir görüşerek çözdü. Bu önemli bir detay! Biz gelelim Beşiktaş'a...
Sergen Yalçın, "Biz kulübümüzü kaostan çıkarmasını biliriz. Beşiktaş'ı sevdiğimiz için buraya geldik. Taraftar için geldik. Tek güvencem taraftarlar.
En zor şartlar altında görev yapan teknik adamım" diye konuştu.
Birkaç maddeyle bu sözlere dair bir şeyler ben de yazayım:
1 Beşiktaş, bir kaosun içinde değil.
Her kulüp ödeme sıkıntısı yaşıyor.
Her kulübün ciddi sorunları var.
2 Her Beşiktaş efsanesi bu takımda görev almak ister ama teknik adamlık da profesyonel bir iş. Bir takımda çalışmak için o takımı sevmeniz illa ki gerekmez... Ki karşılığında bir para alıyorsunuz.
3 Sayın Sergen Yalçın...
Beşiktaş'taki sorunlar belliydi.
Bunu idare etmeniz ve bu süreci geçirmeniz için bu göreve geldiniz.
Birkaç eleştiride böyle duygusal bir döneme girerseniz bundan sonraki süreçte bunun altından kalkamazsınız.
Abdullah Avcı başarılı olsaydı zaten siz gelmezdiniz.
4 Beşiktaş, 11 tane transfer yaptı.
Bu rakam az mı? Başkan Ahmet Nur Çebi 10 oyuncu ile gövde gösterisi yaptı. Belli ki buna alınmışsınız!
5 Yönetim ile teknik kadro arasında iletişim sorunu olduğu gerçek.
Bu köprüyü kuracak yönetici lazım Beşiktaş'a. Hocanın sözlerinin arkasında bu da yatıyor.
6 Taraftar önemlidir. Ama sonuçlar daha da önemli. İstediğiniz kadar taraftara mesaj yollayın. İki kötü sonucun arkasından ipiniz çekilir. Bunu unutmamak lazım!
SONUÇ: Yapıcı ve ahlaklı her eleştiriye saygı duyulmalı. Sosyal medya çöplüğündeki bel altı yorumlara ise tepki gösterilmeli. Beşiktaş'ın hocası bu ruh halini değiştirmezse siyah-beyazlılar sezonu çöpe atabilir.
Daha 6. haftada tazminat mı konuşulur?
Taraftar, yönetim ve hoca bir arada olmazsa un helvası gibi dağılırlar. Gece Sergen hoca için yapılan destek paylaşımı, birlik için ilk önemli adımdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA