Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Vizyona itibar yok!

Sivasspor'un vedasıyla Avrupa'da temsilcimiz kalmadı. Hep birlikte Türk takımları için olabilecek en kötü senaryolardan birini yazdık. Bu dramatik senaryonun başrollerinde ise uluslararası sahneyi angarya gören, ufku dar hocalar ve yöneticiler var. El birliğiyle büyük bir hezimete imza atarak ülkeyi en alt sıralara doğru düşürdüler. Bunun bedelini şampiyon olan takım ödeyecek. Çünkü artık bir ön elemesi var. Bu durum kulüplerimizi ne kadar rahatsız ediyor bilmiyorum ama bir futbolsever olarak çok üzgünüm. Bugün Avrupa'da bir takımımız yoksa, sadece kendi ligimizdeki kısır kavgaların içinde boğuluyorsak bu ciddi bir vizyon sorunudur. Sonra çıkıp ekonomik olarak darboğazdayız şikâyetlerinin de bir anlamı yoktur. Sen, vizyonunu ve kaliteni düşürüp Avrupa'nın sıradan takımlarından tokat yersen, sponsorlar da senin yüzüne bakmaz. Ayrıca forma satamaz ve diğer gelir kalemlerini de elde edemezsiniz.
Futbol Federasyonu da artık bu kanayan yarayı görüp kulüplerimizle masaya oturmalı. Şu anda ülke futbolunun onuru ve itibarı sadece Milli Takım'ın omuzlarında! Ne gariptir ki yerden yere vurulan ay- yıldızlı ekip, 2021'de Avrupa ve dünyadaki yüzümüz olacak.

***

Favori olmaktan niye endişe ediyorsunuz?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, perşembe günü gazetecilerle sohbet etti. Bulut'tan bir gün önce de başkan Ali Koç açıklamalar yaptı. Fenerbahçe'nin iki önemli isminin sözlerinin ortak noktası şuydu: "Bizi şampiyon ilan ettiler. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. 20 puan fark atacak gibi algılar yapılıyor."
Fenerbahçe tabii ki şampiyonluğun bir numaralı adayı olacak... Bunu kamuoyu söyleyecek, medya yazacak. Burada garip olan nedir? 18 tane transfer yapılmış. Türkiye'nin en önemli iki beki Gökhan ve Caner alınmış. Trabzonspor'un en büyük yıldızları Sosa ve Novak transfer edilmiş. Kulüplerin peşinden koştuğu Nazım Sangare'ye imza attırılmış. Ve G.Saray'ın elinden Mert Hakan gibi bir oyuncu kapılmış. Perotti, Pelkas, Valencia, Tisserand, Samatta gibi her takımın kadrosunda görmeyi isteyeceği yabancılar gelmiş. Bu tabloya bakılınca ligin en büyük favorisi doğal olarak Fenerbahçe'dir. Bundan rahatsızlık duyulacak ne var! Tam tersine sizin de 'Biz şampiyon olacağız' ifadelerini sürekli kullanmanız lazım. Sonuç itibariyle hem Sayın Koç hem de Bulut'a şunu söylemek isterdim; Yaratılan bir algı yok... Başta F.Bahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu olmak üzere oyuncular da "Şampiyon biz olacağız" demiyorlar mı?

***

Satacaksan eleştirme!

Beşiktaş'ta istenmeyen adam haline getirilip taraftarın önüne atılan Adem Ljajic, kariyeri itibariyle siyah-beyazlı kulüpteki en önemli birkaç yıldızdan biri… Partizan, Fiorentina, Roma, Inter ve Torino'da oynamış, performansıyla ve attığı gollerle dikkat çekmiş bir oyuncu. Torino'dan sonra kariyerinde yeni bir sayfa açmak ve mutlu olmak için de Müslüman bir ülke olan Türkiye'yi seçmiş. Beşiktaş, 6.5 milyon Euro bonservis bedeli verdiği Adem'den büyük işler bekliyordu. Ama olmadı... Şimdi bu oyuncudan Sergen Yalçın verim alamadığını açık açık söylüyor. Hatta kadro dışı bırakılmasını istiyor. Bu saatten sonra artık zorla güzellik olmaz. Ama elindeki değeri de 'gömmek' kimseye bir şey kazandırmaz. Ocak ayında Adem'i elden çıkarmak istiyorsanız, futbolcunuzu daha fazla eleştirmeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA