Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kartal'ın doğal lideri Fernandes

* Hazırlık maçları ışığında Slaven Bilic yönetimindeki Beşiktaş'ta ne gibi değişiklikler göze çarpıyor?
Bir kere hazırlık maçları hiçbir zaman bir takımın performansını değerlendirmede ölçü değildir. Özellikle sezon başı hazırlık maçları bize genel oyun çizgisiyle ilgili ipuçları ve yeni oyuncuları değerlendirmede bilgiler verebilir. Ama sonuçlar ve performans hiçbir zaman ligde ne yapacağına dair bir gösterge oluşturmaz. Bu maçlar ışığında Beşiktaş'ta Fernandes'in yine başrol alacağı, tek santrforla oynanacağı ve savunma organizasyonunun daha ön planda olacağı kanısındayım.
* Hazırlık maçlarında kaptanlık pazubandını Fernandes taşıyor.
Beşiktaş'ta simge bir isim olarak kaptanların takım içindeki etkisi nedir?
Bizim zamanımızda teamül en eski oyuncuların kaptanlık pazubandını taşımasıydı. Ama artık bu kriter kenara bırakılıp temsil, yönetme ve oynama devamlılığı olan oyuncuların taşımaları çok daha mantıklı. Günümüzün profesyonel dünyasında bunlar doğal değişimler.
İbrahim Toraman tabii ki bu yarış içinde hep 11'de oynama çabasında olacak ama Bilic'in oyun lideri olarak Fernandes'i görmesi ve kaptan yaparak takımın sorumluluğunu vermesi bence doğal bir değişim.
Fernandes'in bunu nasıl yaptığını da önümüzdeki süreçte göreceğiz. Bunun takım içi denge açısından problem olmayacağını tüm oyuncuların düşünmesi gerekiyor.

Kariyer mi, para için mi geldiler?

* Derry City'e 2 maçta 7 gol atan Trabzonspor, geçen sezon yaşadığı gol sorununu çözmüş görünüyor mu?
Derry City ile yapılan maçlar bir ölçü olamaz. Trabzonspor ile güç olarak eşit değillerdi. Trabzonspor, İrlanda temsilcisinden iki gömlek daha üstün bir takım. Trabzonspor Dinamo Minsk karşısında da net favoridir.
* Malouda ve Bosingwa'yı renklerine bağlayan Trabzonspor'un transfer politikası hakkında yorumunuz nedir?
Üst düzey liglerde oynayıp daha sonra yaşı ilerlemiş oyuncular konusunda net bir fikrim var. Bazı oyuncular çok zevkli olan bu oyundan keyif aldıkları ve devam etmek istedikleri için oynuyorlar. Bazıları ise daha fazla kazanmak için devam ediyorlar. Malouda ve Bosingwa ilk seçenek nedeniyle geldiyse mutlaka katkıları olacaktır. Bunun örneklerini daha önce gördük.

F.Bahçe farklı G.Saray önde

* F.Bahçe'yi oynadığı hazırlık maçlarında nasıl buldunuz? Ersun Yanal faktörü F.Bahçe'nin oyununa nasıl yansımış?
Özellikle sezon başı maçları çok kandırır.
Bunu F.Bahçe'nin kazandığı ve kaybettiği hazırlık maçlarını göz önüne alarak söylüyorum.
PSV maçına baktığımızda Fenerbahçe geçen seneden farklı bir anlayışta. Özellikle top rakipteyken düşüncesi ve refleksi çok farklı. Bu sene bence F.Bahçe'nin oyununu topa sahip olduğundan çok, top rakipteyken yapacağı işler belirleyecek.
PSV maçındaki kadroya baktığımızda orta sahada çok alternatifi olan F.Bahçe'nin bu sayısal fazlalıktan çok doğru bir orta saha yaratması gerekiyor. Ama Emre Belözoğlu'nun bir pozisyon oyunculuğu olan ön liberoda verimi çok tartışılır. Bence bu kurgu resmi maçlara kadar çok değişkenlik gösterebilir.
* G.Saray hakkındaki yorumunuz nedir?
Önemli yabancıları var. 10'dan 6'sını sahaya çıkarmak en önemli seçimi olacak Fatih Terim'in. Baktığımızda Muslera, Melo, Sneijder, Drogba ilk dörde hemen yazılır.
Diğer 6'dan seçilecek iki yabancı G.Saray'ın oyun anlayışını da ortaya çıkaracaktır.
Türkiye ligi için konuşursak rakiplerinden bir adım önde olan bir G.Saray var.
* İki senedir şampiyon olan G.Saray'a karşı rakiplerin ekstra motivasyonu onlar için dezavantaj olur mu?
Hedefler artık sadece Türkiye Ligi olmuyor.
G.Saray'ın Avrupa'da da hedefleri var. Bunu hedef alan bir G.Saray da bu yönde yatırımlar yapıyor. Avrupa hedefini koyduğunuz zaman lig için de güçlü kadro oluşturuyorsunuz tabii ki. Ben bunun bir dezavantaj olduğunu düşünmüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA