Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Çok önemliydi...

Dün gece Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşma hedefleri farklı olan iki takım için de büyük bir önem taşıyordu. Eğer son 3 hafta kazanamayan Beşiktaş ile, dün geceki Beşiktaş arasındaki fark nedir diye sorarsanız, ben oyun değil, sonuç farkı derim. Beşiktaş dün Kayseri karşısında oyunun kontrolünü eline alamadı ama istediği skora ulaştı. Evet, pozisyon buldular ama ilk 4 haftadaki takımla kıyasladığımızda bu kadar çok pozisyon verilmesi Beşiktaş'ın önemli bir zaafı olarak dikkat çekti.
Kadroya bakarsak, özellikle Atiba'nın sağ bekteki performansı takımı çok etkiledi. İlk 45 dakikada skor 1-0 gelse de Atiba'nın kanadı ve arkasına atılan toplar, Beşiktaş'ın kalesinde büyük tehlikeye neden oldu. Şunu anladık ki Atiba'yı çıplak bırakırsanız, yani mesafeleri iyi ayarlayamazsanız sorun yaşarsınız. Özellikle Atiba'nın bire bir kaldığı pozisyonlarda zorlandığı ortaya çıktı. Biliç de ikinci yarıda Gökhan Töre ile Atiba arasında mesafeyi kapatıp bu sorunu çözmeye çalıştı.
Bireysel performansları değerlendirmeye devam edecek olursak, gerçekten formsuz bir Almeida, son 4 haftadır yetersiz kalan Gökhan Töre ve fizik kalitesi düşük olan Fernandes vardı sahada. Bütün bu eleştirel bakışın yanında ise harika bir Tolga Zengin performansı izledik. Dün Kayseri'de Beşiktaş'ı ayakta tutan isim Tolga Zengin'di.

HAKEM OFSAYTI GÖRMEDİ
Ayrıca ikinci yarıda Necip değişikliği de oyunun dengelenmesi açısından doğru bir hamleydi. Ancak hakem penceresinden baktığımızda Beşiktaş'ın ilk golündeki iki kere ofsaytı görmemesi Kayseri adına büyük bir şanssızlıktı. Çünkü çok net iki ofsayt vardı.
Şimdi Beşiktaş'ın önünde Konyaspor maçı, ardından da Fenerbahçe derbisi var. Ben Beşiktaş'ın Konya'yı kolay geçeceğine inanıyorum. Ardından gelecek Fenerbahçe maçı ise siyahbeyazlıların şampiyonluk hedefinde belirleyici bir etken olacak.

MAÇIN ADAMI: TOLGA ZENGİN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA