Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Tutku engel tanımaz...

Derbide sonuç ne olur, nasıl bir futbol bekliyorsunuz?
Bir kez daha yineliyorum ve ne mutlu bana ki sonucu bilemiyorum. Futbolun hala seyredilebilirliğinin nedeni budur; skoru tahmin edememek... Oyun olarak tahminde bulunduğumuzda ise Beşiktaş için oyuna başlama stratejisi iki türlü olabilir:
1-
Daha çok ihtiyacı olan ve isteyen takım olarak, tempo ve baskı ile başlamak. Ancak bu stratejinin handikapı, derbinin Olimpiyat'ta oynanacak olması ve rakibe deplasmanı tam anlamı ile hissettirememe durumu. Oysa ki tribünler bu tip tempolu oyunlarda çok önemli bir faktördür. E-bilet uygulaması şu an için derbide tribün desteği açısından soru işaretleri taşıyor. Ben yine de bu tutku e-bilet tanımaz, tribünler dolar diye düşünüyorum.
2-
Diğer oyun stratejisi ise dengede başlayıp, oyunu kendisine göre ayarlayabileceği son bölümde skoru yakalamak. Ancak ben Beşiktaş'ın birinci stratejiyi tercih edeceğini tahmin ediyorum.

Fernandes'e 200 bin Euro ceza geldi. Bu kritik dönemde Portekizli yıldızdan fayda sağlanamaz mıydı?
Dışarıdan ahkam kesmemiz doğru değil. Özellikle teknik heyetin her oyuncusundan en azami faydayı sağlama peşinde olduğunu düşünüyorum. Ancak bu süreçte yaşananlar gösterdi ki, Fernandes ile kulüp arasındaki ilişkilerin olumlu bir şekilde ilerlemesi olabilirliğini yitirdi. Şu çok net bir şekilde anlaşılmıştır ki Beşiktaş, Fernandes ile gelecek sezon birlikte olmayacaktır.

Eto'o transferi ciddiyet kazandı. Sizce 33 yaşındaki bir futbolcu mu yoksa, genç ve yetenekli bir isim mi daha fazla fayda sağlar?
Bence burada tercih yetenek ve yapabilirlik olmalıdır. Yaş olayı beraberinde birçok soru işaretini getiriyor. Transfer edilecek ismin marka olmasını ve ürün sattırmasını bir tarafa bırakarak, oyun ve takım yönetimi anlamında söylüyorum; Beşiktaş önündeki Galatasaray örneğini çok iyi analiz etmelidir. Ezeli rakip Galatasaray'ın yaptığı Drogba transferinin getirileri, maliyeti ve olumsuzluklarıyla çok benzer bir örnek olması, Beşiktaş'ın Eto'o transferini değerlendirmesi açısından avantajdır. Marka tamam ama önemli olan faydadır...

Beşiktaş, Vodafone Arena'nın yetişmeme ihtimalini göz önüne alarak, gelecek sezon da Olimpiyat'ta oynamak için başvuruda bulundu. Böyle bir durum Beşiktaş'ın saha sonuçlarını nasıl etkiler?
Bu seneden antrenmanlı ve daha deneyimli bir Beşiktaş olur. Ancak saha içindeki sonuçlara yansıyacağı kesindir. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın iç sahada yarattıkları farkı düşünürsek (Buna sadece alınan puan olarak bakmayın) tabii ki Beşiktaş için çok önemli. Ben hala İnönü Stadı'nın yanından geçerken, futbolcu olduğumu hissederim. Yeni stadın maketini gördükten sonra tüm Beşiktaş camiası heyecanlanıyor. İnşaattan anlamıyorum ama Vodafone Arena, Ağustos'a yetişmeyecek gibi gözüküyor. Ancak ikinci yarıya da yetişmesi çok önemli. Olimpiyat Stadı seçiminin Avrupa maçları için yapıldığını düşünüyorum. Umarım yeni stat en kısa süre biter.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA