Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Resmi değiştiremezseniz!

1- Geçen hafta F.Bahçe maçından sonra yaşanan olaylar Sivas'ta Beşiktaş'ı nasıl etkiledi?
Tabii bütün karşılaşmayı bu olaylar üzerinden değerlendirmek çok doğru olmaz. Ben o olayı profesyonel futbol değerlendirmesinden çok adli bir vaka olarak görüyorum. Bu maçı o olayların ışığında değerlendirmek kolaycılığa kaçmak ve yanlış olur bana göre.
2- Sivas'ta iki takımın taktik anlayışı sahaya nasıl yansıdı?
Öncelikle, Sivasspor'un böyle bir savunma anlayışıyla oynayacağını kesinlikle beklemiyordum. Demek ki Sivasspor, Avrupa hedefine yaklaştıkça daha gerçekçi oyunlar sergilemeye başladı. Çünkü kendi sahasındaki diğer maçların aksine, ki zaman zaman deplasmanda da böyle oynuyor, topu kaybettiği anda geriye dönüp rakibi orta sahada karşılayan bir anlayışa sahiptiler. Bence ilk yarıda oyunun karakterini Sivasspor'un savunma anlayışı belirledi. Beşiktaş'ta ilk yarıda en çok eleştirilecek nokta Sivasspor'un sayısal olarak savunmada fazla olmasına rağmen yetersiz defans organizasyonundan faydalanamayışıydı.
Almeida ile iki tane net pozisyon bulundu ama Portekizli ikisini de çok beceriksizce vuruşlarla sonuçlandıramadı. Bazen maçta öyle bir an gelir ki, skoru yapıp oyunun resmini değiştirmeniz gerekir. Beşiktaş'a bu şans gelmesine rağmen Sivasspor skoru 1-0'a getirerek, sahada artık başka bir oyun oynanmasını sağladı. Yani 1-0'ın sonrası tamamen Sivasspor'un istediği şekilde oynandı. Yani taktiksel açıdan baktığımızda kesinlikle maçın galibi doğru oyun düşüncesi ile Roberto Carlos oldu.
3-
Kalan üç haftada Beşiktaş'ın lig ikinciliği için şansı nedir?
İkincilik yarışı başladığında şunu söylemiştim: Galatasaray mı verecek bu şansı yoksa Beşiktaş mı koparıp alacak ikinciliği. İki puan öndeyseniz, ikinci olmak benim ellerimde diyorsanız böylesine maç kaybedemezseniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA