Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

d-Hiçbiri!

1- Beşiktaş'ın maça Necip-Kerim ikilisi ile başlaması doğru muydu?
Tabii ki maç sonu çeşitli eleştiriler yapabilirsiniz, 'Necip neden sağ bek oynadı?' diye.. Bilic, İsmail ile de başlasa ve de sonuç yine böyle olsa bu sefer de 'Niye İsmail sorusu?' gelebilirdi. Bu soruların hepsi doğru olabilir. Ama esas doğru aşağıdaki test sorusudur.
Soru: Beşiktaş'ın sağ beki kim olmalıdır?
a-
Necip Uysal, b-İsmail Köybaşı, c- Serdar Kurtuluş, d- Hiçbiri...
Sizce bu soru zor mudur ve cevabı nedir? Doğru cevap ise maalesef 'd' şıkkı. Bu da Beşiktaş'ın esas sıkıntısını anlatır herhalde.
2- İkinci yarıya Sosa ile çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
10 kişi kalarak, geriye düştüğünüz maçlarda skor yapmanız gereken veya skoru korumanız gereken takımın formatı farklı olabilir. Bilic, 1 kişilik eksikliği gidermek için 4-1-3-1 gibi başladı ikinci yarıya. Bu bir tercihtir ama gol bulmak istiyorsanız en doğru dizilişin 4-3-2 olduğunu düşünenlerdenim. Yani üçlü orta saha ve Demba Ba ile Mustafa. Bir şey değiştirir miydi bu değişiklik? Bunun cevabını maçın sonu vermek zor.
İsmail Köybaşı değişikliğinin bir fark yaratmadığını düşünüyorum ama Bilic son bölümde Mustafa'yı alarak daha farklı neler yapabileceğini gördü.
3- Beşiktaş neden derbi kazanamıyor?
Bakın, her şey bir süreçtir. Bunu baştan beri söylüyorum. Bundan iki hafta evvel Beşiktaş'ın muazzam oyunundan bahsederken, dün akşamın ardından 'Neden derbi kazanamıyor?' sorusu geldi. Bir oyundan bahsedebilmek için süreci beklemek gerekir. Tek veya iki maçlık kararlar sizi sağlıklı yerlere götürmez. O yüzden futbol üzerine bütün iddialarda bir maç üzerine her şey olabileceği seçeneği verilirken, 'Şampiyon kim olur?' sorusunda bir veya iki takımın geçtiğini görürsünüz. Yani uzun soluklu bir yarışı kazanmak maç kazanmaya benzemez.
4-Beşiktaş üst üste iki yenilginin altından kalkabilir mi?
Bu tabii ki Bilic'in olaya bakışı ile ilgili. Bu iki yenilginin yaralarını sarmak gerekir, çünkü sizin üzülmeye dahi vaktiniz olmaz çünkü haftaya yine maç var. Doğruları bulmak zorundasınız ama Beşiktaş'ın kadro karakteri bu kadar dalgalanarak hedefe gidebilecek yapıda değil. Beşiktaş hedefe gidecekse ve bu da şampiyonluksa bunu çok yara almadan başarabilir ancak. O yüzden de önümüzdeki hafta Beşiktaş için çok, ama çok önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA