Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Alan ve zamanı bulunca!..

1- İlk yarı ve ikinci yarıdaki Beşiktaş arasındaki fark neydi?
Tabii ki en net fark oyun temposuydu. İlk yarıya baktığımızda da oyunu ön tarafta oynayan, ama bunu yaparken de İstanbul Başakşehir'e rağmen değil de onun da biraz kabulüyle bunu yapan bir Beşiktaş vardı. Fakat bu set oyunlarında en etkili iki oyuncusu Gökhan başta olmak üzere Olcay Şahan'ın da olmalıyışı üretkenlikte çok geride bıraktı takımı. Ama ikinci yarıda oyun daha çok 'gelgit'e dönünce geriye düşmesine rağmen Beşiktaş iki gol bulacak alanları ve zamanı bulunca skoru lehine çevirdi.

2- Üst üste iki yenilgiden sonra Beşiktaş'ın geriye düştüğü bir maçı çevirmesi, psikolojik bir eşikten başarıyla geçtiğini gösterir mi?
Kesinlikle gösterir.Yine de 'Geçti' diye söylemeyelim ama çok önemli bir işi başardığını söyleyebiliriz psikolojik olarak. Ayrıca puan olarak da büyük bir kazanç sağlandı. Çünkü bu maçın kaybedilmesi veya kazanılamaması Beşiktaş'ı ligin seyrinde çok farklı yerlere taşıyabilirdi. Bu galibiyetle buna izin vermedi Beşiktaş. Çünkü rakiplerinizden bir maçlık mesafeden daha fazla geriye düşerseniz sizin için olayın psikolojik yönü çok daha belirleyici olur bundan sonraki süreçte! Bu yüzden Beşiktaş bu sezonun en önemli galibiyetini aldı.

3- Beşiktaş Akhisar Belediye ve Kasımpaşa maçlarını bu statta oynamalı mı?
Tabii ki İstabul'da oynamak Beşiktaş için çok daha avantajlı olur. Öncelikle mesafeler kat etmeyip, oyuncuların kendi sahasında oynadığını hissetmesini sağlarsınız. Hem de bu sahanın Beşiktaş'ın oynamak istediği oyuna uygun olması ve bu kompakt statta seyircinin de tribünleri dolduracağını düşünürsek o coşkuyla kendi oyununu çok daha rahat oynayabilirler. Yani doğru tercih bu stattır. Biraz da totem yaparsak, hele ki bu galibiyetten sonra.
Son söz; Burdan Beşiktaş üç puanla çıktı ama Pedro ve İsmail'in kayıpları önemliydi. Zorlu lig yarışında hep eksiklerle devam etmek hiç de kolay değil Beşiktaş için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA