Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Senaryoyu Töre yazdı

Beşiktaş, Bursa karşısında çok çok önemli bir galibiyet aldı. Beşiktaş'ın, Bursaspor ve sonrasında gelecek Liverpool maçıyla başlayan süreçten nasıl çıkacağı, şampiyonluk hedefi açısından çok kritik... Bu sürece galibiyetle başlamak büyük avantaj ki Bursa yarıştaki bütün takımların zorluk derecesi en yüksek maçı. Buradan alınan 3 puan çok anlamlı.
Mücadeleyi oyuncular üzerinden konuşacak olursak; savunmada Atınç ve Franco'nun çok da temaslı olmayan denge oyunu ile zaman zaman geç kalışları ve kararsızlıkları, Motta'nın ikinci yarı düzelen oyunu, Atiba ile Veli'nin alıştığımız dinamik oyunlarından biraz uzak kalışları, Olcay'ın bana göre sezonun en kötü maçını oynaması, Sosa ve Demba Ba'nın gerekeni yapması, Töre'nin başrolde sahne alışı, dünün özeti. Beşiktaş'ın bütün oyunu Gökhan Töre üzerinden şekillendi, pozisyonlar onun girişimleri ile bulundu. Beşiktaş, ne kadar maçın hakimiyetini ele geçirmeye çalışsa da oyuna bütün şekli Töre ile verebildi.

SARI, KIRMIZI OLMALIYDI

Beşiktaş'ın ikinci yarının başından beri güçlü oyununu hiç izleyemedik. Ama her şeye rağmen kazanmayı başardı. Ben yarının ortasına doğru form ve fizik kalite anlamında Beşiktaş'ın daha farklı yerlere geleceğini düşünüyorum. Yani bunu süre gelen bir formsuzluk olarak değerlendirmemek lazım. Çünkü planlamadaki hedefin ikinci yarının ortalarında form düzeyini en üst seviyeye taşımak olduğunu düşünüyorum.
Fernandao'nun sarısı kırmızı kart olmalıydı. Son dakikadaki Beşiktaş'a çalınan penaltı ise kesinlikle doğruydu. Çünkü arkadan yapılan böyle bir müdahale oyuncunun dengesini bozar. Net penaltıydı.
Beşiktaş'ın şimdi önünde Avrupa'da oynayacağı çok daha zorlu bir maç var. Liverpool'u geçip yol almanın çok kolay olmadığı bir futbol gerçeği. Benim için Beşiktaş'ın Liverpool'u elemesinden çok Liverpool maçlarından sonra ligdeki durumu daha önemli. Yani ne kadar yıpranacak ne kadar az zararla çıkacak ve bunların sonunda ligde nasıl duracak bence önemli olan bu... Yani gerçekçi hedefi lig şampiyonluğundan ve yarıştan kopmamak olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA